
ANAF, pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Fiscul acoperă prejudicierea statului român
by Ancheteonline August 23, 2022 0 commentsANAF se dovedește a fi o instituție parazitară, care aplică legea în mod discreționar, în funcție de interese și de influențe. Diana Talpoș, mama care are grijă de copiii maltratați din Oradea este și administratorul firmei Liciuchiciu Web Design SRL care gestionează marca înregistrată ”Arsenie Boca”. ( Citește și AICI).
Ca urmare a a adresei nr. BHG_REG 72537/08.08.2022, ANAF recunoaște că a anulat poprirea instituită pe activele Mănăstirii Prislop și a Arhiepiscopiei Devei și a Hunedoarei.
ANAF recunoaște fraudarea bugetului de stat cu peste 170 milioane lei
ANAF a declarat creanțele comerciale deținute de SC Liciuchiciu Web Design SRL împotriva entităților BOR ca nefiind certe, exigibile și lichide însă acest lucru nu se putea realiza decât de către o instanță de judecată și nu putea fi constată de către lucrătorii ANAF.
Inițial, inspectorii au verificat tranzacțiile economice, facturile, etc și au stabilit prin decizie de impunere, taxe și impozite de plată în sarcina societății comerciale iar apoi au instituit poprire la terți pe creanțele societății, pentru încasarea la bugetul de stat a taxelor aferente facturilor.
Administratorul judiciar a refuzat să înscrie ANAF la masa credală pe considerentul că dacă creanțele fiscale rezultată din facturi nu sunt certe, lichide și exigibile atunci nici creanța bugetară rezultată din facturi nu sunt certe, lichide și exigibile. ANAF a câștigat procesul, deoarece, în realitate, atât creanțele comerciale dintre societate și entitățile Bisericii Ortodoxe Române cât și taxele aferente, adică creanțele bugetare, sunt certe, lichide și exigibile.
Diana Talpoș acuză faptul că lucrătorii ANAF Bihor Mihaiu Ioan, Bezi Gheorghe, Fandly Marius și Luminița Stoica au fost printre cei care „au judecat” și anulat creanțele comerciale, care au întocmit înscrisuri justificative cu ajutorul cărora să substituie o decizie a unei instanțe de executare și care, ca urmare a acestor acțiuni, au anulat executarea silită a bisericii.
Într-o adresă trimisă la ANAF, către comisia de disciplină, Diana Talpoș, administrator la Liciuchiciu Web Design SRL, se arată că ”organul fiscal avea obligația de a institui măsurile legale de poprire a terțului debitor în raport cu societatea noastră, fapt ce parțial s-a și întâmplat. Astfel, conform legii, terțul poprit sau organul fiscal avea posibilitatea adresării unei cereri pe baza probelor administrate instanței judecătorești în a cărei rază teritorială să află domiciliul sau sediul terțului poprit, cerere ce trebuia să existe la dosarul fiscal al societății”. (Citește și AICI).
Dar, ”organul fiscal a ales să nu se substituie instanței, să anuleze poprirea și să nu instituie altele, favorizând terțele poprite, în defavoarea debitorului – societatea noastră, ca și a intereselor statului român, deși organul fiscal cunoștea cadrul legal”.
ANAF recunoaște într-un înscris oficial faptul că a anulat în mod ilegal o creanță comercială, pentru a putea anula executarea creanțelor fiscale aferente creanțelor comerciale prejudiciind astfel Liciuchiciu Web Design SRL dar în primul rând bugetul de stat.
Astfel, ANAF împiedică dezvoltarea economică prin denaturarea piețelor, subminează dezvoltarea umană prin pervertirea statului de drept, sabotează serviciile publice și accesul la acestea prin deteriorarea integrității sectorului privat, subminează instituțiile democratice, încetinește dezvoltarea economică și contribuie la instabilitatea țării.
Drept urmare, „acest demers a organului fiscal a determinat sabotarea voită și insolvența societății Liciuchiciu Web Design SRL și a generat, în sarcina acesteia, penalități și accesorii”.
Buna-credință și interesul general deturnat în interese proprii și interesele servite.
”Mai mult, organul fiscal a nesocotit însăși adresa nr. A-DCI-827/24.04.2019, emisă de ANAF Serviciul comunicare, relații publice și mass-media, referitoare la ”Gestionarea petițiilor și circuitul acestora în cadrul ANAF și în structurile subordonate”. Semnele de întrebare referitoare la abuzurile și profesionalismul organului fiscal, respectiv a caracterului infracțional, a actelor și a faptelor prin care aceștia au ocolit procedurile de sistem obligatorii din cadrul ANAF, denotă încercarea disperată de mușamalizare a actelor de corupție înfăptuite. În cazul în care o cerere este adresată greșit, organul fiscal ar fi avut obligația legală să transmită la organul teritorial competent și să nu refuze evaziv oferirea de informații”, se mai spune în adresa către ANAF.
În același timp, ”organul fiscal recunoaște că a stabilit creanțele comerciale dintre Liciuchiciu Web Design SRL și Episcopia Devei și a Hunedoarei, respectiv Mănăstirea Prislop, cum că aceste creanțe nu sunt certe, lichide și eligbile. Această stabilire este abuzivă, total ilegală și s-a putut realiza exclusiv prin crearea de înscrisuri prin fals intelectual și utilizarea acestora pentru a înlocui o decizie judecătorească(…)Organul fiscal a hotărât, în mod abuziv și arbitrar, la mica înlegere cu Mănăstirea Prislop și Episcopia Devei și Hunedoarei, faptul că un raport obligațional poate izvorî exclusiv dintr-un contract, însă, în contextul protejării drepturilor de proprietate intelectuală, aceasta este o atestare mincinoasă. Atestările exprimate abuziv în cadrul înscrisului oficial sunt formulate exclusiv pentru a servi intereselor BOR, pe care ANAF o servește și o protejează. Organul fiscal, știind că dreptul de a ridica o poprire aparține exclusiv unei instanțe și respectiv că, fiecare activitate legală întreprinsă poate constitui un raport obligațional și poate atrage de la sine o anumită îndatorire, la un moment da, chiar și în lipsa vreunui contract, dovedește abuzul vădit, voit și mușamalizarea actelor de corupție întreprinse de ANAF. Exemplu, Oficiul Român pentru Drepurilor de Autor, Asociația Centrul Român pentru Administrerea Drepturilor Artiștilor Interpeți, emit facturi pentru utilizatorii drepturilor de proprietate intelectuală exclusivă, în lipsa existenței vreunui contract cu utilizatorii acestor drepturi”. (Citește AICI).
Totodată, în adresa menționată, se precizează că ”funcționarii publici nu și-au exercitat funcția publică cu obiectivitate, imparțialitate și independeță, nefundamentându-și activitatea, soluțile și deciziile pe dispoziții legale și argumente tehnice, și-au comis abateri prin care au adus prejudicii subscrisei, cât și partenerilor comunității de afaceri și inclusiv prestigiului funcționarilor publici. Aceștia au acționat conform propriile interese, politice, economice și religioase și nu au avut o atitudine neutră și au dat curs unor eventuale presiuni, ingerințe sau influențe din partea BOR. În exercitarea dreptului la liberă exprimare, funcționarii în cauză au adus atingere demnității, imaginii, precum și vieții intime, familiale și private a subsemnatei”.
În acest context, persoana vătămată, Diana Talpoș solicită comisiei de disciplină a ANAF să facă toate demersurile necesare ” pentru a stopa actele de corupție din cadrul AJFP Bihor” și să ia toate măsurile posibile ”pentru a repara daunele și prejudiciile create de acțiunile acestora, (…)deoarece, prin acțiunea lor au încălcat regulamentul intern al instituției”.
Din păcate, acest caz demonstrează cât de putred este sistemul fiscal, care protejează intesele unor entități, cu mare influență la nivelul statului român. Legea este arbitrară și se aplică preferențial. Mai mult, ANAF arată că se manifestă deasupra legii, subminează economia, statul de drept și democrația. Abuz de putere în formă continuată! (Citește și AICI).
No Comments so far
Jump into a conversationNo Comments Yet!
You can be the one to start a conversation.