Andrei Tinu cere in instanta actiunile la ziarul Adevarul

Andrei Tinu cere in instanta actiunile la ziarul Adevarul

by August 31, 2010 1 comment

Andrei Tinu l-a dat in judecata pe omul de afaceri Dinu Patriciu, precum si pe fiica si sotia tatalui sau, Dumitru Tinu, cerand instantei jumatate din actiunile cotidianului “Adevarul”. El mai solicita o casa la Breaza si aproximativ 400.000 de euro, reprezentand jumatate din profitul ziarului din perioada 2003-2005.

Procesul a fost deschis marti la Judecatoria Sectorului 3 si este indreptat impotriva societatilor SC Adevarul SA, SC DP Holding SA detinute de Dinu Patriciu, precum si impotriva Annei Maria Tinu si Tamara Tinu, fiica si sotia fostului director al cotidianului “Adevarul”, Dumitru Tinu.

Actiunea vine dupa ce instantele au stabilit ca Andrei Tinu (fost Iucinu) este fiul natutal al lui Dumitru Tinu si ca are dreptul la o parte din mostenirea lasata de tatal sau.

Aceasta mostenire este compusa din 565.279 actiuni, reprezentand 80,673% din capitalul SC Adevarul SA, un apartament in Bucuresti, o casa la Breaza, o masina Volvo si 800.000 de euro (profitul ziarului in perioada  2003-2005).

Din aceste bunuri, Andrei Tinu cere judecatorilor imobilul din Breaza, 282.640 de actiuni nominative la SC Adevarul SA si 17 miliarde lei (400.000 de euro).

El il acuza pe Dinu Patriciu ca a cumparat cotidianul Adevarul, desi stia ca si el are dreptul la o parte din mostenire.

Dumitru Tinu, director si actionar majoritar la cotidianul “Adevarul”, a murit la 1 ianuarie 2003, In urma unui accident rutier. Dupa moartea sa, actiunile cotidianului “Adevarul” au fost cumparate de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. papa dinu
    #1 papa dinu 1 September, 2010, 16:05

    asta nu s/a inteles cu tiganuu ala de patriciu la bani. pai nenica o sa iei actiuni la un ziar care are ditamai pierderile. daca reusesti, te pune paturica ala sa vii cu bani de acasa si cred ca Hrebe nu are de unde sa iti dea, ca e si la el foame.

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.