Candidati la presedintia Braziliei: clovni, pompieri, coafeze, fotbalisti si o fosta prostituata

Candidati la presedintia Braziliei: clovni, pompieri, coafeze, fotbalisti si o fosta prostituata

by August 31, 2010 7 comments

O lume pestrita se inghesuie la alegerile din 3 octombrie pentru presedintia Braziliei: clovni, pompieri, coafeze, fotbalisti iesiti pe tusa (printre care se afla renumitii Bebeto si Romario) si chiar o fosta prostituata. Toti vor sa se aseze pe fotoliul ocupat acum de socialistul Luiz Inacio Lula da Silva.

Candidaturile ciudate sunt ceva obisnuit in Brazilia. Acum 12 ani, o maimuta pe nume Tiao a participat la alegerile pentru primaria din Rio de Janeiro. S-a clasat pe locul al treilea cu 400.000 de voturi. Se mai intamplase un caz asemanator in 1958, cand un rinocer pe nume Cacareco a incercat sa ajunga in consiliul orasului Sao Paolo. Fusese inscris in campanie de ingrijitorii sai de la Gradina Zoo. A obtinut 200.000 de voturi, pe considerentul: mai bine votez un rinocer decat un magar!

Suellem Rocha, cunoscuta ca ‘femeia para’, este fara indoiala candidata cea mai exotica a alegerilor din 3 octombrie. Talia sa de viespe si soldurile voluptuoase au facut-o sa primeasca la 23 de ani una din poreclele cele mai deosebite din intreaga campanie electorala. Un succes care a facut-o sa aleaga drept slogan: ‘Votati para pentru fericirea dv’. Dansatoare, model, reporter si cantareata, ‘femeia para’ se considera candidata perfecta pentru a reprezenta nevoile tinerilor brazilieni. Ultima strategie a campaniei sale a fost distribuirea de pere alegatorilor.

La fel de surprinzatoare este si candidatura Gabrielei Leite, fosta prostituata, care a devenit optiunea Partidului Verzilor pentru a-i succede presedintelui Lula da Silva. Fara sa faca un secret din exercitarea, in tinerete, a celei mai vechi meserii din lume, sloganul campaniei sale este: ‘Una puta deputada’ (adica Curva Deputat). Devenita sociolog, Gabriela, acum in varsta de 59 de ani, este o apriga aparatoare a drepturilor ‘muncitoarelor sexului’. Are propria linie vestimentara, ale carei beneficii le varsa unor programe de prevenire a bolilor cu transmitere sexuala.

Figura comica a galeriei este de departe clovnul Tiririca, un personaj legendar al micilor ecrane braziliene. Afiliat la Partidul Republicii, el a raspuns foarte sincer cand a fost intrebat care sunt functiile unui functionar federal: ‘Habar n-am, daca ma votati o sa aflu’. Sloganul sau este o critica directa la actuala administratie braziliana: ‘Votati Tiririca. Mai rau decat acum nu poate sa va fie’.

Romario si Bebeto, doi fosti fotbalisti ai selectionatei braziliene care a participat la Mondialul din 1994, sunt cireasa de pe tort a acestui pestrit evantai electoral.

Facebook Comments Box

7 Comments so far

Jump into a conversation
 1. curvu masculin
  #1 curvu masculin 1 September, 2010, 16:01

  la cate curve avem noi ma mira ca nu a sarit una sa candideze la cotroceni. sigur, toti politicienii sunt curve, da daia masculini. adicalea ne-au traso in ultimii 20 de ani, noua poporului roman

  Reply this comment
 2. geo
  #2 geo 1 September, 2010, 16:13

  misto aia cu rinoceru. cacareco, suna bine. ce ziceti de BOC(cacareco)?

  Reply this comment
 3. Natosha Koser
  #3 Natosha Koser 7 April, 2011, 13:53

  I clearly must think far more in that direction to see what i can do about this.

  Reply this comment
 4. Shira Nora
  #4 Shira Nora 8 April, 2011, 17:15

  Ok, this is a nice beginning however i’m going to look into that a tiny bit more. Will show you just what else there is.

  Reply this comment
 5. Venita Devitis
  #5 Venita Devitis 12 April, 2011, 17:10

  O . k ., that’s a good start however i’m going to explore that a tad more. Will let you know exactly what more there is.

  Reply this comment
 6. Marylynn Muhs
  #6 Marylynn Muhs 13 April, 2011, 23:13

  Hm, So i’m happy with this but nonetheless not utterly sure, hence i am going to research a tad bit more.

  Reply this comment
 7. Willa Bonebrake
  #7 Willa Bonebrake 16 April, 2011, 01:17

  I was aware of this previously, but still there have been several helpful pieces that finished the image to me, thanks a ton!

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.