Doi romani mor in urma infectarii cu virusul West Nile

Doi romani mor in urma infectarii cu virusul West Nile

by August 31, 2010 0 comments

Doi romani au murit in urma infectarii cu virusul West Nile transmis prin intermediul tantarilor. Este vorba de o persoana in varsta de 75 de ani din Bucuresti si una de 79 de ani din judetul Constanta. Cele doua decese au survenit in 19 si 22 august, insa autoritatile le-au anuntat abia luni.

Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a declarat luni ca in Romania s-au inregistrat cazuri de infectare cu virusul West Nile: in judetele Alba, Sibiu, Teleorman, Galati, Constanta, Dolj si municipiul Bucuresti. Pe langa cele doua decese, alte doua suspiciuni de infectare sunt in curs de evaluare in Cluj si Mures, iar 80 de cazuri sunt investigate de autoritati.
Consilierul ministrului Sanatatii, Geza Molnar, sustine ca nu se asteapta la o epidemie, ci la cazuri sporadice. El a precizat ca nu exista tratament si vaccin impotriva virusului West Nile, ci doar un tratament simptomatic.

Ministrul Sanatatii le-a recomandat romanilor sa poarte haine care acopera mainile si picioarele si sa foloseasca substante chimice (sparyuri, creme) ce indeparteaza tantarii. De asemenea, oamenii sunt sfatuiti sa-si instaleze la ferestre si usi plase contra insectelor. Boala nu se transmite de la om la om. Printre simptomele bolii se numara febra, dureri de cap, varsaturi, dureri musculare.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.