Reabilitarea cetatii Sighisoara, pe mana a doua firme care vand arbusti

Reabilitarea cetatii Sighisoara, pe mana a doua firme care vand arbusti

Reabilitarea cetatii Sighisoara, pe mana a doua firme care vand arbusti

by August 9, 2010 0 comments

Cetatea SighisoareiReabilitarea infrastructurii in zona cetatii medievale Sighisoara se face cu doua firme care vand arbusti si flori in Bucuresti, dar care au obtinut contracte grase in Capitala, cu ajutorul lui Adriean Videanu si primarul de la 4, Cristian Popescu ( Piedone).

Primaria Sighisoara scoate din buzunar 950 000 de lei pentru “lucrari suplimentare la reabilitarea sistemului rutier in cetatea medievala”, potrivit site-ului de licitatii publice. Contractul este preluat de doua firme, in asociere- SC Garden Center SRL si SC Eco Horticola SRL, fara licitatie, doar in urma unei negocieri directe.

Cele doua firme nu au un trecut nu prea curat. De exemplu, SC Garden Center este in atentia DNA, care ancheteaza mai toate lucrarile sale executate pe bani publici, din toata tara.

Anul trecut, DNA a trecut pe la Primaria Timisoara si l-a audiat pe primarul Ciuhandru pentru un contract incheiat cu SC Garden Center in vederea amenajarii Parcului Uzinei din Timisoara, in valoare de 1 milion de lei, lucrare facuta din bani publici. De asemenea, procurorii anticoruptie sunt cu ochii si pe un contract incheiat intre aceasta societate, in asociere cu SC Eco Horticola SRL, cu primaria sectorului 4 pentru plantarea de zeci de arbusti, la preturi foarte mari (aproape 1 milion de euro) si care la cateva luni s-au uscat. De asemenea, Eco Horticola a facut o afacere buna si cu Universitate Politehnica din Bucuresti: a plantat in acest complex studentesc 500 de arbori tuia, la un pret de 251 550 lei, cu peste 50 000 lei mai mult decat pretul pietei. Insa, firma SC Eco Horticola a beneficiat de protectie, in Bucuresti din partea unui apropiat al Elenei Udrea: este vorba despre Virgil Carstea, fost director de la directia Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement, din cadrul Primariei Capitalei. Acest Carstea a fost dat afara de primarul Sorin Oprescu pentru numeroase nereguli gasite in gestiunea departamentului, facute mai ales in perioada mandatului lui Videanu. Insa, Carstea si-a gasit un loc caldut, cu ajutorul lui Udrea, ca director general adjunct la Apele Romane, dupa ce a trecut temporar, ajutat de aceeasi ministresa prin functia de director general la SC Mamaia SA, societatea aflata in portofoliul Ministerul Turismului si Dezvoltarii.

Prietenia dintre Carstea si Cocos s-a manifestat intr-o afacere reciproc avantajoasa: construirea prin intermediul unei firme a unui WC in Parcul Herestrau cu 100 000 de euro, in 2008, in fata restaurantului Pescarus. Virgil Carstea a ajutat, in perioada cat a fost sef la Parcuri si lacuri  firmele SC Garden Center si SC Eco Horticola sa castige contracte, in toate sectoarele pentru amenajarea de spatii verzi.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.