Moartea unui politist costa 200.000 euro

Moartea unui politist costa 200.000 euro

by September 1, 2010 2 comments

Judecatorii de la Tribunalul Timis au acordat cea mai mare despagubire pentru uciderea unui om al legii. Hotul de masini Gheorghe Breazu a ucis in octombrie 2009 un politist de frontiera din Sannicolau Mare. Va sta dupa gratii 20 de ani si va trebui sa platesca despagubiri de 200.000 euro, banii urmand sa ajunga la vaduva si fetita politistului. In plus, el va plati 600 de lei pe luna, pana ce fetita va implini 18 ani si cheltuieli de judecata de 25.000 lei.

In noaptea de 30 spre 31 octombrie 2009, Gheorghe Breazu, poreclit ‘Gitulica hotul’, si alti patru tineri au incercat sa fure masina lui Tiberiu Sirbu, un politist din Sannicolau Mare. Omul legii i-a surpins pe tineri, insa totul s-a terminat tragic. A plecat in urmarirea a doi dintre ei, care se pitisera intr-un sant de la marginea drumului. A scos bastonul si a inceput sa-l loveasca pe unul din ei. Gheorghe Breazu sustine ca a incercat sa-l opreasca pe politist sa-l mai loveasca pe colegul sau si l-a luat in brate pe omul legii. A urmat o incaierare, in timpul careia politistul a scos pistolul, insa Breazu sustine ca l-a prins pe agent de incheietura si l-a impiedicat sa-l impuste.

„A fost care pe care. Politistul urla: Va omor. Va omor pe toti”, au declarat avocatii in fata judecatorilor. Agentul a fost impuscat cu un singur glont, care s-a oprit in splina. „M-au impuscat hotii si mi-au furat pistolul”, au fost ultimele sale cuvinte pe care le-a spus familiei in poarta careia a batut sa ceara ajutor.

Dupa crima, Gheorghe Breazu a fugit din tara, insa a fost prins de potitistii maghiari la Szeged. El reusise sa treaca frontiera pe bicicleta, spunandu-le vamesilor ca se duce la cumparaturi in tara vecina. A fost prins dupa cateva ore si politistii au observat ca avea rani pe torace si la nivelul fetei.

Facebook Comments Box

2 Comments so far

Jump into a conversation
 1. politistu fiert
  #1 politistu fiert 1 September, 2010, 15:59

  agentul ala nu a avut alta treaba dacat sa scoata pistolu la copiii aia. daca statea cuminte acum era bine mersi la frontiera si lua spaga la vama.

  Reply this comment
  • beatrix
   beatrix 4 September, 2010, 00:02

   comentariu de meltean..
   daca hotii i-ar fi furat masina, romanul nostru ar fi comentat ca de ce nu a folosit politistul arma din dotare..
   cum ai da-o, tot nu e bine pentru Mitica..

   Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.