Avocata din Iasi, trimisa in judecata pentru o mita de 15.000 euro

Avocata din Iasi, trimisa in judecata pentru o mita de 15.000 euro

by October 4, 2010 5 comments

Lilieana Cremenitchi, avocata stagiara din Iasi, a fost trimisa in judecata luni de procurorii DNA, dupa ce a fost prinsa ca a cerut unor oameni de afaceri 15.000 de euro, promitandu-le ca va interni pe langa judecatori de la Curtea de Apel Iasi, pentru a le rezolva un dosar. In acelasi dosar, au fost deferiti justitiei si trei oameni de afaceri: Gheorghe Apopi, Nicolae Hogas si Dragos Ionut Dascalu.

In luna februarie, avocata a luat legatura cu omul de afaceri Gheorghe Apopi si i-a cerut 15.000 de euro daca vrea sa-i rezolve rapid un dosar in care erau implicate doua societati comerciale: SC Apopi & Blumen (unde administrator era Apopi, iar director era Nicolae Hogos) si SC Viarom Construct SA filiala Iasi, condusa de Dragos Ionut Dascalu. Lilieana Cremenitchi s-a laudat ca ii cunoaste bine pe judecatorii care se ocupau de dosar si nu era o problema sa le obtina o decizie favorabila.

Cei trei oameni de afaceri erau interesati sa castige procesul, pentru a pune mana pe un proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile, respectiv o licitatie pentru un contract de 6 milioane de euro, derulat de primariile Golaesti si Ungheni.

Din banii pretinsi, avocata a primit un avans de 30.000 lei de la Nicolae Hogos si Dragos Ionut Dascalu.

Pe 7 septembrie, cei patru inculpati au fost retinuti de procurorii anticoruptie. Avocata le-a spus celor de la DNA ca banii erau de fapt un imprumut cerut lui Apopi pentru a face un transplant in Italia sotului ei, fost judecator, sef al sectiei Comerciale din cadrul Curtii de Apel Iasi.

Se pare ca avocata chiar avea pile la Curtea de Apel Iasi, de vreme ce judecatorii de aici au respins propunerea de arestare facuta de procurori.

DNA nu s-a lasat si a facut recurs, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis pe 23 septembrie arestarea avocatei si a lui Gheorghe Apopi, pentru 30 de zile.

Facebook Comments Box

5 Comments so far

Jump into a conversation
 1. Fatima Bolerjack
  #1 Fatima Bolerjack 7 April, 2011, 01:43

  Hm, So i am comfortable with this but nonetheless not completely convinced, thus i am about to research a little more.

  Reply this comment
 2. Jeanene Beyett
  #2 Jeanene Beyett 9 April, 2011, 15:23

  That looks great however , i am just still not too certain that I prefer it. In any case will look more into it and choose for myself! 🙂

  Reply this comment
 3. Kemberly Monaldi
  #3 Kemberly Monaldi 13 April, 2011, 03:41

  Hm, So i’m happy with this but still not totally sure, thus i am about to research a touch more.

  Reply this comment
 4. Magdalene Calvin
  #4 Magdalene Calvin 13 April, 2011, 21:42

  Well, it’s excellent, but what about the other choices we’ve got here? Would you mind writing one more post about these as well? Thanks!

  Reply this comment
 5. Tandra Dunneback
  #5 Tandra Dunneback 16 April, 2011, 04:23

  Well, that could be fine, but how about additional choices we have here? Do you mind publishing a further post about them also? Appreciate it!

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.