Minerii chilieni sunt satui de celebritate si incep sa regrete fundul minei

Minerii chilieni sunt satui de celebritate si incep sa regrete fundul minei

by October 21, 2010 0 comments

Unii dintre cei 33 de mineri salvati teferi si sanatosi saptamana trecuta dintr-o mina chiliana in urma unei spectaculoase operatiuni incep sa se planga de stresul la care sunt supusi din partea mass-mediei, iar unul chiar regreta fundul minei unde fusese captiv 69 de zile impreuna cu tovarasii sai, relateaza AFP. ‘Uneori, cred ca era mai bine in interiorul minei pentru ca toata aceasta situatie ma face foarte nervos si nu pot sa dorm corect’, a declarat minerul Omar Reygadas (56 ani) ziarului chilian El Mercurio.

Presa din lumea intreaga a acoperit din abundenta operatiunea de salvare in 22 de ore, la capatul careia minerii au devenit obiectul a numeroase solicitari de a-si povesti aventura de la adancimea de 700 m. ‘Sunt superobosit de hartuiala presei, de angajamente cu autoritatile, de calatorii. Speram ca aceasta sa treaca rapid si ca totul sa se calmeze’, a spus minerul Mario Gomez (63 ani, decanul de varsta al grupului).

‘Hartuiala presei nationale si straine imi e de-ajuns. Eu nu sunt decat un miner. Aceasta istorie a celebritatii nu este pentru mine. Va rog, ajutati-ma !’, declara la randul sau Mario Sepulveda, considerat animatorul grupului. El a dat un interviu in exclusivitate canalului american de televiziune ABC, in timp ce Reygadas a aparut intr-o emisiune-vedeta a televiziunii publice chiliene, alaturi de Mario Gomez.

Alti patru – Ariel Ticona, Victor Segovia, Esteban Rojas si Pablo Rojas – au plecat in Spania pentru o emisiune de patru ore la canalul de televiziune privata Antena 3.

Cei 33 de mineri au asistat marti la o festivitate organizata de seful intreprinderii care i-a oferit fiecaruia cate un cec de 10.000 de dolari si o motocicleta. ‘Ceea ce i-a afectat cel mai mult pe mineri este lipsa de repaus. Li s-a cerut sa urmeze un regim special de cel putin 15 zile, dar din cauza acestei mediatizari, ei nu si-au gasit acest ragaz’, a explicat pentru AFP psihologul Alberto Iturra, care i-a urmarit pe mineri. ‘Este normal ca dupa cinci-sase zile ei sa-si lipseasca unii altora si sa regrete mina unde aveau multa pace si erau stapani pe spatiu’, estimeaza el. Dar in curand, viata lor va reveni la normal. ‘Este o iluzie sa crezi ca asta le va schimba viata. Intr-o luna sau doua, multi se vor gandi sa se intoarca in mina’, conchide expertul.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.