Vantu si-a folosit soferul pe post de speaker telefonic

Vantu si-a folosit soferul pe post de speaker telefonic

by October 15, 2010 20 comments

Procurorii Parchetului General i-au trimis in judecata pe Sorin Ovidiu Vantu, Octavian Turcan si Alexandru Stoian sub acuzatia de favorizare a infractorului. Dupa mai multe luni de intarziere, autoritatile din Indonezia au raspuns la intrebarile procurorilor romani. Potrivit interceptarilor de la dosar, Vantu a incercat prin toate mijloacele sa influenteze oficialii de la Jakarta pentru a impiedica extradarea lui Nicolae Popa in tara. De teama sa nu piarda banii trmisi in Indonezia pentru eliberarea prietenului inchis de Interpol, S.O. Vantu i-a propus lui Popa sa-l scape de inchisoare in tara, aratand ca a discutat deja problema „cu IML si cu avocatii…”. Mai mult, Vantu nu discuta direct cu Popa la telefon, ci prin intermediul soferului sau, Stoian.

Potrivit dateleor primite din Indonezia, in perioada februarie – noiembrie 2009, in contul lui Nicolae Popa au intrat 225.000 euro iar pe 8 iulie se mai regasea suma de 783 dolari. Printr-un intermediar inca necunoscut, Vantu ar fi trimis 3 „cisterne”, adica banii necesari pentru eliberarea din arest a prietenului Nicoale Popa. O noua transa de bani urma sa fie trimisa la momentul eliberarii. Omul lui Vantu trimis in Indonezia urma sa mituiasca patru oficiali din patru instituii diferite pentru a bloca extradarea.

Grijuliul Robert

Potrivit interceptarilor de la dosar, pe 28 decembrie anul trecut, un anume individ „Robert” este sunat de Vantu probabil pentru un sfat si primeste un avertisment discret: „Tre’ sa-ti spun ceva, de la suflet la suflet. Si mai mult nu ma întrebi, ca n-am cum sa-ti spun prin telefon. Fa-ti ordine la dumneata acolo si ia-ti toate masurile care trebuie sa le iei! Si mai mult sa nu-mi ceri, ca ce am avut de spus, dumneata ai inteles! La dumneata sa-ti faci ordine!”.

Nou dosar pentru spalare de bani

Satul de insistentele lui Nicolae Popa, a fratelui acestuia si a individului trimis cu misiunea de a-l elibera pe „parintele FNI” din arest, Vantu, prin intermediul soferului, ii propune lui Popa intoarcerea in tara cu promisiunea ca in sase luni este liber. Raspunsul infractorului este ferm: „Nu exista. Sa iasa din discutie, sa-i iasa din minte chestia asta! Asculta-ma! El ce nu a rezolvat in 10 ani nu rezolva cu mine inauntru! Iar eu nu accept sa ajung inauntru, de-aia am refuzat contactul cu ambasada, de-aia am refuzat contactul cu presa, de-aia am refuzat orice! Daca este sa se rezolve ceva, se rezolva aici si am posibilitatea prin tot ce s-a construit sa rezolv, sa fiu safe aici!”, ii spune Popa, din inchisoare, angajatului lui SOV.

In rechizitoriu se arata ca Vantu va fi cercetat intr-o cauza separata, fiind acuzat de spalare de bani. Cel mai probabil in noul dosar va fi cercetat si prietenul sau Liviu Luca, fostul lider al sindicalistilor de la Petromservice. „la data de 02.10.2009, intr-un cont pe numele societatii comerciale din Cipru a fost virata suma de 3.000.000 de euro, dintr-un transfer bancar realizat de o alta societatea comerciala cu sediul in Nicosia. Persoana imputernicita sa opereze asupra contului societatii comerciale din care s-a efectuat transferul este martorul Liviu Luca, un apropiat al inculpatului Vintu Sorin Ovidiu”, se mai arata in document.

Alte convorbiri relevante:

– 13.01.2010, la ora 15:49:38,  Alexandru Stoian de la un post telefonic este contactat de UN DOMN aflat la postul telefonic (Jakarta), de la care primeste urmatorul SMS: „Seara buna. Acum am iesit dintr-o noua intalnire. De data asta mi s-a spus clar: totul este pregatit. Fac dovada ca am toata motorina si primesc pachetul. E timpul s-o rezolvam. Nu merge altfel. Nu vor sa auda de nici o alta amanare si deja e f. Tarziu. Incep deja sa ne trateze ca neseriosi si exista riscul sa nu mai discute. Si pe mine ma cauta politia pe acasa deja. Si aici se complica treaba cu fiecare zi. Multumesc.”

– 04.01.2010, la ora 16:20:47, Alexandru Stoian de la un post telefonic  contacteaza UN DOMN aflat la postul telefonic  (Mobil Indonezia):

INTERLOCUTOR: Seara buna.

ALEXANDRU STOIAN: Tot eu sunt. Hai ca nu am putut sa ma apropii deloc. E groasa, ce sa zic? Da. Am reusit sa stam de vorba si sa-ti transmit niste chestii.

INTERLOCUTOR:  Asa. Te ascult.

ALEXANDRU STOIAN: Asculta-ma cu atentie: tu ai fost trimis acolo ca sa rezolvi o chestie cu alea 3 cisterne, sa-l scoti si dupa care sa dai restul de cisterne. Si ceva se întampla. Adica nu-i place ce se întampla.

INTERLOCUTOR: Nu-i place ce se întampla?

ALEXANDRU STOIAN: Da. Ca ai avut sau ai cele 3 cisterne si n-ai reusit sa-l scoti pana acum si considera ca ceva se întampla, ceva neplacut. Acum, zice asa: daca consideri ca nu poti sa faci ceva acolo, putem sa aranjam lucrurile in felul urmator. Primesti tu cisternele intr-un alt cont si trimitem pe cineva sa se ocupe de chestia asta. Si ne ocupam pe urma de restul. Si de tine si de tot.

INTERLOCUTOR: Lucrurile nu stau asa. Deci în primul rand regret foarte tare ca nu a reusit sa discute cu mine. In al doilea rand, chestiunea este asa. Zic, nu a reusit sa discute el cu mine. Dar asta este. Discutam noi doi si tu îi transmiti ceea ce spun eu. inteleg ca este nelinistit si ca nu-i place ca nu s-a rezolvat treaba pana acum, dar discutia mea cu oamenii la început nu a fost ca voi da pe transe. Eu cand le-am spus lor la început ca voi da jumatate si jumatate peste 3 saptamani, initial au zis: este ok, nicio problema. Între timp, cele 3 saptamani s-au scurs. Eu cand m-am întalnit cu ei pe 31 si s-a pus problema ca pe 31 se rezolva treaba, sa am grija ca luni dimineata, de fapt astazi, la prima ora sa fiu pregatit cu tot ce trebuie, eu am spus da, voi fi pregatit cu jumatate, iar jumatate într-o saptamana, maxim 10 zile. Si în momentul ala, oamenii s-au sculat si au spus: nu. Ai spus în 3 saptamani. Luni sunt deja 3 saptamani. Deci nu exista. Dupa care s-a ridicat frumusel, a plecat, s-a întors peste 2 ore si mi-a spus îmi pare rau, nu se poate rezolva decat într-o saptamana, maxim 10 zile. Eu ce sa înteleg? Nu se poate. Oricum, am reusit sa obtin deal-ul ca primesc pachetul si apoi livrez. Ceea ce iarasi este o realizare mare.

ALEXANDRU STOIAN: Da.

INTERLOCUTOR: Lucrurile nu stau chiar asa de simplu cum considera el. Deci în niciun caz nu ma retrag din chestia asta.

ALEXANDRU STOIAN: Da.

INTERLOCUTOR: Sa înteleaga ca asa cum s-a discutat de la început suntem exact în aceeasi situatie, suntem cu totul dedicati acestei chestiuni. Nu exista niciun fel de îndoiala vis-a-vis de comportament, vis-a-vis de suspiciunile ca s-ar face un deal cu cineva, sau ceva de genul asta. Nici ca cifre nici ca si comportament. Deci sa nu-si faca niciun fel de griji. Ceea ce el i-a spus candva, acum 9 ani cand a plecat, a ramas valabil si va fi valabil întotdeauna. Deci nu exista de aici neliniste ca, eu stiu, se gandeste cineva sa spuna ceva împotriva lui, si o sa faca ceva împotriva lui. Sa nu se gandeasca la asta: nici ca cifre, nici ca fapte.

ALEXANDRU STOIAN: Ok, da.

INTERLOCUTOR: Chestiunea nu este chiar asa de simpla cum zice. Avem cei mai buni avocati din tara. Deci cei 2 care au aparut în presa, sunt cei mai buni si cei mai faimosi din tara asta.

ALEXANDRU STOIAN: Da.

INTERLOCUTOR: Da? Stim exact cum trebuie facut dar astia sunt dificili. Nici macar nu-ti spun în fata ce gandesc. Asa cum am fost pus în situatia respectiva. Daca eu sunt pregatit cu totul aici, pot sa fortez si sa prind urmatorul tren, care este undeva saptamana viitoare, în jur de 15. Daca nu sunt pregatit, vom bate apa în piua. Da?

ALEXANDRU STOIAN:  Da, da.

INTERLOCUTOR: Deci asta este mesajul. Fara sa fiu pregatit cu toate cisternele, nu exista nicio sansa. Unu. Doi, nu ma retrag din chestia asta. Trei, sa nu-si faca probleme, sa nu ne banuiasca de niciun fel de treaba urata. Suntem corecti si cinstiti si asa vom fi pana la capatul a tot ceea ce se întampla. 

ALEXANDRU STOIAN: Ok.

INTERLOCUTOR: Da? Si în continuare îmi exprim dorinta sa vorbeasca el personal cu mine.

ALEXANDRU STOIAN: Ok.

INTERLOCUTOR: Da? Ok, mersi frumos.

ALEXANDRU STOIAN: Bine, ciao.

INTERLOCUTOR: Numai bine. Ciao.

Facebook Comments Box

20 Comments so far

Jump into a conversation
 1. Jacinto Roszales
  #1 Jacinto Roszales 15 April, 2011, 06:30

  This blog seems to get a good ammount of visitors. How do you get traffic to it? It gives a nice unique twist on things. I guess having something useful or substantial to post about is the most important thing.

  Reply this comment
 2. Andrew A. Sailer
  #2 Andrew A. Sailer 16 April, 2011, 22:48

  Didn’t know that the right would be that ridiculous but you know sometimes thats what happens and has to happen for you to know

  Reply this comment
 3. news
  #3 news 16 April, 2011, 22:58

  I recently found your blog post websites online and analyze several ones earlier writes. Preserve in the effective perform. I recently various other increase protein intake Rss to help a Google Information Human being. Interested in toward checking significantly more from you finding out subsequently!…

  Reply this comment
 4. buzz
  #4 buzz 16 April, 2011, 22:58

  I stubled onto your website resource site on google plus take a look at primarily all your as soon as possible threads. Always keep in the effective run. I recently more improve Rss to be able to my Google Press Visitor. Searching for toward learning significantly more of your stuff later!…

  Reply this comment
 5. Respiratory Therapist Programs
  #5 Respiratory Therapist Programs 17 April, 2011, 00:37

  This is very interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I’ve shared your website in my social networks!

  Reply this comment
 6. msnbc news
  #6 msnbc news 17 April, 2011, 02:37

  A good useful discussion is definitely price statement. My spouse and i ponder the fact that you will should certainly be able to write additional on the subject of the following content, this could possibly possibly not you should be a new taboo issue but ordinarily people today are certainly not enough to help you consult in this type of subject areas. To help your so next. Best wishes

  Reply this comment
 7. Baju Import
  #7 Baju Import 17 April, 2011, 03:28

  I’m writing to let you understand what a beneficial encounter my cousin’s child enjoyed viewing yuor web blog. She realized many details, not to mention how it is like to have a great teaching style to let certain people quite simply understand several complex subject areas. You really surpassed her expectations. Thanks for displaying the warm and friendly, safe, explanatory and even fun guidance on the topic to Tanya.

  Reply this comment
 8. Oral-B Triumph 5000
  #8 Oral-B Triumph 5000 17 April, 2011, 04:01

  This is important. Many thanks for sharing this article.

  Reply this comment
 9. stretches to grow taller
  #9 stretches to grow taller 17 April, 2011, 04:50

  your site don’t work on the iphone

  Reply this comment
 10. colon cleanse
  #10 colon cleanse 17 April, 2011, 06:06

  I’m nonetheless learning from you, but I’m improving myself. I actually love studying every thing that is written on your blog.Maintain the stories coming. I loved it!

  Reply this comment
 11. ways to grow taller
  #11 ways to grow taller 17 April, 2011, 08:31

  I couldnt resist leaving a comment 🙂

  Reply this comment
 12. Ping Pong Glue
  #12 Ping Pong Glue 17 April, 2011, 10:53

  Heya i am for the first time here. I found this board and I find It really useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you aided me.

  Reply this comment
 13. Igrice Online
  #13 Igrice Online 17 April, 2011, 10:59

  I just signed up to your rss feed! Will you post more on this topic?

  Reply this comment
 14. Potenzmittel ohne Rezept
  #14 Potenzmittel ohne Rezept 17 April, 2011, 11:41

  You have done an extraordinary job! thank you for your excellent article and also blog this makes my day…

  Reply this comment
 15. london
  #15 london 17 April, 2011, 12:56

  Thank you for another fantastic article. The place else could anybody get that kind of info in such an ideal way of writing? I have a presentation subsequent week, and I am at the search for such information.

  Reply this comment
 16. psychic income
  #16 psychic income 17 April, 2011, 13:56

  Howdy, I just hopped over for your site by the use of StumbleUpon. Not something I would normally read, however I preferred your thoughts none the less. Thanks for making something worth reading.

  Reply this comment
 17. directorio de empresas
  #17 directorio de empresas 17 April, 2011, 13:59

  I’d been honored to obtain a call coming from a friend as soon as he discovered the important points shared in your site. Browsing your blog write-up is a real fantastic experience. Many thanks for thinking about readers just like me, and I hope for you the best of success as a professional surface area.

  Reply this comment
 18. bariatric surgery
  #18 bariatric surgery 17 April, 2011, 16:50

  Search engine optimization wants a great search engine optimizer plan. Just considered one of these strategies could make an enormous distinction in your sites place and firm your website brings you.

  Reply this comment
 19. Unlock iPhone 3G 4.1
  #19 Unlock iPhone 3G 4.1 17 April, 2011, 18:43

  I really enjoyed the post. It is nice when you read something that is not only informative but entertaining. Greet! http://www.articlebuzz.net/Art/261737/191/Get-more-out-of-your-iPhone-with-Jailbreak-iPhone-3G.html

  Reply this comment
 20. website
  #20 website 17 April, 2011, 20:26

  Hey, Good evening because I absolutely enjoy your great site, i woudl be very honored if you allow me to publish a bloomy review on your fine blog on my little Apple iPod Website would you be ok with that? Yours, website

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.