Cocaina ascunsa in containere cu peste congelat

Cocaina ascunsa in containere cu peste congelat

by January 14, 2011 4 comments

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au destructurat o grupare formata din cetateni columbieni, romani si de alte nationalitati, specializata in traficul de cocaina, drogurile fiind aduse din America de Sud in Romania ascunse in containere cu peste congelat.

Joi, anchetatorii au efectuat 7 perchezitii domiciliare in Bucuresti si judetul Ilfov, retinand doua persoane, respectiv pe Iosef Catalin si Constantin Nadolu.

Potrivit DIICOT, nucleul retelei de crima organizata se afla in Columbia, fiind reprezentat de catre liderii cartelului de droguri Medellin, respectiv fratii Miguel si Victor Mejia Munera (‘Gemenii’ sau ‘Los Mellizos’).  Activitatea infractionala a fost desfasurata in Romania de catre Constantin Nadolu, zis ‘Paco’ si Iosef Catalin, zis ‘Jesi’ si ‘Carlitos’, sub coordonarea lui Victor Manuel Porto Sanchez, acestia asigurand preluarea in Romania a drogurilor din America de Sud. Victor Manuel Porto Sanchez zis ‘El Viejo’, de nationalitate columbiana, este cercetat pentru savarsirea unor infractiuni de trafic international de droguri de mare risc si omor.

Traficantii au organizat un transport pe cale maritima, pe ruta Ecuador (Guayaquil) – Spania (Algeciras) – Italia (Gioia Tauro) – Romania (Portul Constanta – Agigea Sud) a unor mari cantitati de cocaina, ascunse in containere incarcate cu peste congelat. Preluarea drogurilor era realizata sub forma importului legal de marfuri, traficantii folosind in acest scop o societate comerciala avand sediul in comuna Stefanestii de Jos, judetul Ilfov, pentru importarea unor containere test, in scopul verificarii reactiei autoritatilor. Dupa efectuarea testului, inculpatii au realizat un transport efectiv de cocaina, pe ruta maritima Ecuador – Romania, destinatia finala a drogurilor fiind Europa de Vest. Pe 5 decembrie 2010, autoritatile ecuadoriene au capturat un transport de 364 kg cocaina, in valoare de 22 milioane de euro, drogurile fiind disimulate in cutii cu peste congelat. Intentia traficantilor inculpatilor a fost aceea de a trafica, pe ruta America de Sud – Romania – Vestul Europei, cantitatea totala de 1,5 tone de cocaina, in valoare de 90 de milioane euro. Actiunea procurorilor DIICOT de monitorizare a membrilor gruparii a fost realizata in cooperare cu ofiterii D.E.A. si cu autoritatile competente din Ecuador, Italia si Spania.

Facebook Comments Box

4 Comments so far

Jump into a conversation
 1. Jimmy Vasconcelos
  #1 Jimmy Vasconcelos 8 April, 2011, 10:37

  Well, that is decent, but think about the other options we have here? Would you mind writing another article regarding all of them too? Thanks a bunch!

  Reply this comment
 2. Keena Streit
  #2 Keena Streit 12 April, 2011, 19:01

  I’m aware about this already, nevertheless there was clearly several helpful pieces that concluded the picture for me personally, thank you so much!

  Reply this comment
 3. Evita Moccasin
  #3 Evita Moccasin 16 April, 2011, 13:46

  Hm, So i’m comfortable with this but nonetheless not totally convinced, therefore i’m going to research a little bit more.

  Reply this comment
 4. oprea-vasile
  #4 oprea-vasile 2 December, 2011, 02:51

  Stimaţi cititori ,după ce veţi citi povestea mea:
  Drama unui Acrobat ” oprea-puiu.blogspot.com
  veţi realiza profilul de infractor al acestui individ
  Cătălin Iosef , Cătălin este fiul numitului Constantin
  Iosef nepotul fostului magician IOSEFINI,,,
  Constantin Iosef un infractor ce a stat ani de zile în puscărie
  condamnat pt Tîlhărie şi multe măgări,el sa ocupat şi de
  cămătărie lăsînd oameni şi familii nevoiaşe pe drumuri…

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.