50.000 de protestatari, asteptati in Capitala

50.000 de protestatari, asteptati in Capitala

by March 16, 2011 0 comments

Aproximativ 50.000 de protestatari sunt asteptati astazi in Bucuresti. In paralel,la Palatul Parlamentului se dezbate motiunea de cenzura la adresa cabinetului Emil Boc. 2.000 de jandarmi si politisti de la Brigada Rutiera vor asigura ordinea pe timpul mitingului. Circulatia in centrul Bucurestiului va fi bulversata toata ziua.

Protestul, care ar urma sa aiba loc in Piata Constitutiei, incepând cu ora 12.00, este organizat de confederatiile Cartel Alfa, BNS, CSDR, Meridian si CNSLR Fratia.

Ca o masura suplimentara de siguranta, un elicopter al MAI se va ridica de la sol sa survoleze zona.

De asemenea, traficul rutier pe mai multe artere din zona centrala a Capitalei este restrictionat, miercuri, in zona in care se desfasoara mitingul, iar aproximativ 250 de politisti rutieri sunt mobilizati in zona.

“Sa speram ca fiecare dintre cele cinci confederatii va reusi sa aduca la protest numarul convenit de minimum 10.400 de oameni. Si sa mai speram ca mitingul va avea ecoul scontat in rândul societatii civile si al guvernantilor. Vrem ca populatia sa constientizeze ca actualul Cod al muncii nu este benefic”, a declarat liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu.

Potrivit sindicalistilor, la miting sunt asteptati lucratori din toate ramurile economice, atat din mediul privat, cat si din companii de stat sau institutii bugetare.

Autocarele cu protestatarii veniti din tara vor intra in Bucuresti, in intervalul 9.00-12.00, prin sase puncte, de unde vor fi conduse de fortele de ordine catre Splaiul Independentei, intre Bulevardul Libertatii si Bulevardul Hasdeu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.