Pietele din Slatina, concesionate la pachet cu trotuare si alei pietonale

Pietele din Slatina, concesionate la pachet cu trotuare si alei pietonale

by March 14, 2011 11 comments

Primaria din Slatina concesioneaza in 2009 toate pietele unui firme private pentru 25 de ani pe 10 milioane de lei, redeventa. Dupa un an, societatea comerciala constata ca, pe langa pietele pe care le are in administrare, mai plateste chirie si pentru trotuare, parcari, alei pietonale si cladiri de pe domeniul public. Asa ca ameninta primaria ca va cere despagubiri de 10 milioane de lei pe an. Prinsa cu pantalonii in vine, primaria este obligata, prin decizie a consiliului local sa micsoreze redeventa la 7,5 milioane de lei. Societatea care are drept exclusiv de administrarea pietelor din Slatina pentru un sfert de secol, este condusa de un membru marcant al PDL Olt. Iar primarul este Darius Valcov, seful democrat-liberalilor din acest judet.

Intr-o adresa din 22.02.2010 catre Primaria Slatina, firma SC Prima Piata 2000 SA atrage atentia ca, in calitate de concesionar al serviciului public de administrare si exploatare a pietelor agroalimentare din Slatina, “la data predarii efective a bunurilor ce fac obiectul concesiunii, am constatat diferente intre suprafetele de teren si constructii care erau inscrise in evidentele Consiliul Local al Municipiului Slatina si realitatea faptica de pe teren”.

Concesionarea trotuarelor

“Astfel, in ceea ce priveste suprafata de teren aferenta targului de saptamana, redeventa a fost calculata la suprafata de 17.903 mp in conditiile in care societatii nostre i-a fost predata doar suprafata de 10.659 mp. Aceeasi situatie este si la Piata Ecaterina Teodoroiu, unde s-a calculat redeventa la o suprafata mult mai mare care cuprindea si suprafata parcarilor si bunurilor pietonale, bunuri care nu au fost predate societatiii nostre”, se arata in adresa firmei SC Prima Piata 2000 SA. Mai mult, aceasta societate a amenintat primaria Slatina ca va cere despaguburi de 10 milioane de lei, anual ( exact cat toata redeventa pe toti cei 25 de ani de concesiune). Constand faptul ca aceasta societate are dreptate, primaria revine asupra situatiei si propune consiliului local sa scada redeventa de la 10 milioane de lei la 7,5 milioane de lei. Fapt care a fost votat, in regim de urgenta de consilierii locali ai municipiului.

Fara cadastru

Interesant este faptul ca la data cand primaria a concesionat serviciul de administrare a pietelor nu exista un cadastru al suprafetelor inscrise in aria acestor zone comerciale. Cladiri publice, alei pietonale, trotuare, parcari au fost predate, pe hartie firmei SC Prima Piata 2000 SA.

Contractul de concesiune pentru pietele agroalimentare din Slatina a fost semnat pe 7 august 2009. El prevede oferirea administrarii acestor zone comerciale unei singure firme care, care va plati o redeventa de 400 000 de lei pe ani, adica 10 milioane de lei pe 25 de ani. De asemenea, societatea castigatoare este obligata sa faca investitii doar in primii doi ani, pentru modernizarea a trei piete: pentru piata Basarabi- o investiei minima de 1 milion de lei, care sa se deruleze timp de doi ani de la incheierea contractului; pentru piata Buzesti, o investitiei minima de 800 000 de lei, cu maxim doi de finalizare; pentru piata Zahana, o investitie de minim 200 000 de lei, pe o perioada de doi ani.

La obligatii: investitii doar pentru doi ani

Deci, obligatia firmei este sa investeasca 2 milioane de lei si doar pentru trei piete, dintr-un total de sapte , luate in administrare. Apoi, potrivit contractului incheiat cu primaria Slatina, concesionarul nu mai este obligat sa faca investitii. Potrivit presei locale, insa, pana acum, desi au trecut doi ani, nu s-ar fi facut mai deloc modernizari, in schimb, s-au dublat taxele percepute comerciantilor care isi distribuie produsele la Slatina.

Firma castigatoare – un apropiat al primarului Darius Valcov

Firma castigatoare a acestui contract este SC Prima Piata 2000 SA, infiintata pe 2.10.2008, cu doar o jumatate de an inainte de a prelua concesionarea pietelor din oras. Societatea este controlata de Cristian Ghenciu, membru in Biroul Executiv al PDL Olt si un apropiat al primarului Darius Valcov, presedintele organizatiei democrat liberale din acest judet. Cristian Gheciu este director general al frmei, iar fratele sau, Sorinel Florin Ghenciu este actionar cu cinci procente. Actionarul majoritar este Constantin Ghirculescu, ce detine 95% din actiuni.

Facebook Comments Box

11 Comments so far

Jump into a conversation
  1. corpus christi best western
    #1 corpus christi best western 16 April, 2011, 13:13

    Hey, really nice stuff you got here. Please accept my thank you for the article you provided. Exactly what I was looking for! 🙂

    Reply this comment
  2. clinique bonus
    #2 clinique bonus 16 April, 2011, 18:42

    Using route associated with least weight could be the favored method of running for a lot of. It ought to be a tremendous step forward for many, nevertheless My spouse and i doubt they are able to abandon his or her outdated technique of dealing with the idea reading this a single article. With luck , most break through

    Reply this comment
  3. תיקון מזגן
    #3 תיקון מזגן 16 April, 2011, 20:34

    מחפשים טכנאי מזגן בחברה טובה המתקנת מוצרי חשמל ברמה איכותית? פנו לחברת ניסים קירור, חברה מובילה בתחום תיקון מזגנים וקבלו הצעת מחיר הוגנת ושירות אדיב. מומלץ!

    Reply this comment
  4. Toms Shoes Men
    #4 Toms Shoes Men 16 April, 2011, 22:18

    Outstanding post, you have pointed out some superb details , I as well conceive this s a very fantastic website.

    Reply this comment
  5. free website
    #5 free website 17 April, 2011, 01:57

    Hi there, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam responses? If so how do you protect against it, any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it’s driving me insane so any help is very much appreciated.

    Reply this comment
  6. Free Xbox 360
    #6 Free Xbox 360 17 April, 2011, 02:54

    Hello! Would you mind if I share your blog with my twitter group? There’s a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Many thanks

    Reply this comment
  7. Kyoko Cast
    #7 Kyoko Cast 17 April, 2011, 06:19

    Extremely rated post. I study one thing completely new on completely different blogs everyday. Deciding on one . stimulating to read the paper content material from other writers and be taught a bit of one thing from their website. I’d like to apply certain of this content on my blog you’re mind. Natually I’ll give a hyperlink here we’re at your web-site. Admire your sharing.

    Reply this comment
  8. Javier Jorda
    #8 Javier Jorda 17 April, 2011, 09:26

    You ought to essentially take into consideration engaged on developing this weblog into a major authority on this market. You evidently have a grasp deal with of the matters everyone seems to be searching for on this website anyways and you can definitely even earn a buck or two off of some advertisements. I would discover following recent topics and raising the quantity of write ups you set up and I guarantee you’d begin seeing some amazing targeted visitors in the near future. Just a thought, good luck in whatever you do!

    Reply this comment
  9. Pokerstars Marketing Code
    #9 Pokerstars Marketing Code 17 April, 2011, 12:39

    Wonderful site. A lot of useful info here. I’m sending it to a few friends ans also sharing in delicious. And obviously, thanks for your effort!

    Reply this comment
  10. penis pills
    #10 penis pills 17 April, 2011, 18:35

    constructed, don’t like those sites, issue. you really have a lot to go over here, awesome job..http://maxirexexposed.com/does-maxirex-work-get-maxirex-facts

    Reply this comment
  11. Amalia
    #11 Amalia 6 August, 2014, 11:09

    Super articolul. Informatiile sunt extrem de utile aand in vedere ca pe la borouri fiecare spune fix ceea ce ii convine.

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.