ANI acuza o judecatoare din Iasi de coruptie

ANI acuza o judecatoare din Iasi de coruptie

by April 28, 2011 1 comment

Camelia Alexandrina Acrismaritei, judecatoare din Iasi, a vandut unui barbat un teren cu 200.000 euro, desi in realitatea acesta avea o valoare de 80.000 de euro. In schimb, judecatoarea i-a dat castig de cauza intr-un dosar civil. ANI o acuza de abuz in serviciu si fals in declaratii, precum si incalcarea regimului juridic al conflictului de interese si al incompatibilitatilor si a sesizat procurorii DNA pentru a-i deschide un dosar penal.
ANI a stabilit ca judecatoarea a incheiat, la data de 26 iulie 2007, cu Ioan Zapodeanu un contract de vanzare – cumparare de drept succesoral asupra unui teren agricol in suprafata de 50 hectare, situat in comuna Slatioara, judetul Olt.
Pretul vanzarii a fost de 210.000 euro, din care la data incheierii contractului judecatoarea a primit suma de 150.000 euro, urmand ca diferenta de 60.000 euro sa fie achitata ulterior, la data de 1 octombrie 2007.
Conform grilelor notariale comunicate de Camera Notarilor Publici Craiova, rezulta ca terenul avea o valoare orientativa de 250.000 lei, echivalentul a 79.684 euro.
In acelasi timp, Alexandrina Acrismaritei a pronuntat in calitate de judecator, la data de 6 noiembrie 2007, sentinta civila nr. 12855, in dosarul civil nr. 22219/245/2006, avand ca parti pe Fischer Anisia – Sebastiana, in calitate de reclamant si Ioan Zapodeanu, in calitate de parat.
ANI sustine ca sunt indicii privind existenta unui conflict de interese si a starii de incompatibilitate in cazul judecatoarei Alexandrina Acrismaritei ca urmare a incheierii, in timpul judecarii cauzei ce a facut obiectul dosarului civil nr. 22219/245/2006 inregistrat pe rolul Judecatoriei Iasi, a contractului de vanzare – cumparare de drept succesoral nr. 1693 din data de 26.07.2007 cu Ioan Zapodeanu, parat in acest dosar.
Incheierea acelui contractul de vanzare – cumparare de drept succesoral a dat nastere unui interes personal de natura patrimoniala pentru persoana evaluata, generand astfel o stare de incompatibilitate si un conflict de interese.
Din continutul contractului de vanzare – cumparare nr. 1693 din data de 26 iulie 2007 reiese faptul ca la incheierea acestuia au fost prezente ambele parti care au semnat personal actul autentic in fata notarului. Se poate concluziona ca judecatoarea a cunoscut faptul ca, in dosarul cu a carui judecata era investita, persoana cu care a incheiat o conventie de vanzare – cumparare avea calitate procesuala pasiva.
In plus, judecatoarea nu s-a abtinut de la judecarea cauzei ce a facut obiectul dosarului civil nr. 22219/245/2006. Mai mult, Camelia Alexandrina Acrismaritei a respins in incheierile de sedinta din datele de 12.06.2007 si 17.07.2007 cererea paratului Ioan Zapodeanu de a se efectua o contraexpertiza in cauza, insa, dupa incheierea contractului de vanzare – cumparare, in prima incheiere de sedinta pronuntata la data de 04.09.2007, ea a incuviintat efectuarea unei noi expertize. Ulterior, aceasta a dat castig de cauza lui Ioan Zapodeanu, respingand prin sentinta civila nr. 12855 pronuntata in data de 6 noiembrie 2007 actiunea formulata de reclamanta in contradictoriu cu paratul Ioan Zapodeanu.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Alexandru Alimanescu
    #1 Alexandru Alimanescu 5 May, 2012, 02:21

    Homo homini lupus est
    În baza Legii nr. 144 din 2007, Agenţia Naţională de Integritate, a întocmit Dosarul Antifraudă nr. 52.903 / G / I.I./ 28 Aprilie 2011, privind pe Doamna Judecător Camelia Alexandrina Acrîşmăriţei de la Judecătoria Iaşi. Analizând mai multe denunţuri anonime, semnate de aceiaşi persoană, respectiv de numitul Zapodeanu Ion din Iaşi, un interlop notoriu care se ocupă de afaceri imobiliare, şi care a fost condamnat cu executare pentru furt, delapidare şi tentativa de omor deoasebit de grav, Agenţia a reţinut în mod eronat o culpă a doameni judecător. Starea de nemulţumire a numitului interlop Ion Zapodeanu a fost datorată de faptul că după ce o înşelase pe Doamna Acrîşmăriţei cu un preţ derizoriu oferit pentru achiziţionarea unui teren în suprafaţă de 50 hectare în Judeţul Olt, oferind doar 7% din valoarea terenului, acesta a hărţuit-o şi şantajat-o pe Doamna Judecător în mai mute rânduri în prezenţa Jandarmilor care erau de servicu la Judecătoria Iaşi, că dacă nu primeşte mai multe sentinţe favorabile în mai multe dosare ce le avea pe rolul diferitelor instanţe, acesta va face dezvăluiri incomode la presa scrisă, la radio şi televiziuni, precum şi faptul că „ o da da în gât la DNA „ unde se lăuda că are pile serioase deoarece livrase mai multe terenuri „ moca „ unor magistraţi, care au funcţii de conducere. Aceleaşi aspecte au rezultat şi din stenogramele convorbirilor telefonice, purtate din iniţiativa numitului făptuitor Zapodeanu Ion. Doamna Judecător a raportat cazul pe linie ierarhică, şi a sesizat organele abilitate, însă se pare că influenţa interlopului a fost mai mare, din moment ce sesizarea magistratului nu a fost luată în seamă, iar CSM legal sesizat nu a luat nici o măsură de a apăra onoarea, demnitatea, buna reputaţie, integritatea şi onorabilitatea Doamnei Judecător Camelia Alexandrina Acrâşmăriţei. Mai mult, Ion Zapodeanu care se considera „ Lombilico del mondo „ în oraşul rămas fără centrul istoric şi unde au fost şterse vestigii neolitice prin grija numitului Gheorghe Nichita, sub acoperirea numitului Tiberiu Simion şi Spiridonică Eugen, cu concursul lui Gheorghe Constantin Simirad şi a numitului Macovei Ioan, supranumit Corleone Narcis-liderul incontestabil al corupţiei din justiţia din România, şi unde numitul Ahmad Deiri Siraj, şi-a dat foc la centrul comercial din B-dul Poitiers, pentru a încasa o polită de asigurare de 2,5 milioane euro, lăsând practic pe drumuri cca. 1.500 de comercianţi ( fără ca nici o instituţie abilitată se facă demersuri legale necesare ) repetăm Zapodeanu face şi desface sfori, obţinând din diferite tranzacţii oneroase o avere imesă, dar şi o mare influenţă. El crede că poate santaja şi cumpăra pe orcine cu banii săi murdari, făcuţi prin spolierea „ calicilor de boşorogi români „
    Este de neânţeles cum se bucură de imunitare jurisdicţională penală un interlop ca Zapodeanu Ion, care a fraudat statul român cu sume imense in valtă, cifrate la cateva sute de milioane de euro, iar o distinsă doamnă judecător, care se bucură de o bună reputaţie profesională, integra moral, să fie scoasă pe uşa din spate a magistraturii şi să fie lipsită de mijloace de existenţă. Este drept că datorită programului încărcat de lucru şi a numărului imens de dosare pe care trebuie să-l judece un magistrat de la Judecătoria Iaşi, se petrec drame în familii, deoarece mulţi copii de magistraţi rămân nesupravegheaţi, intra sub influenţa unor narcomani şi produc diferite necazuri părinţilor. Iar magistraţii sunt platiţi cu mult sub nivelul european şi astfel, raportat la munca lor şi la riscurile la care se expun, nu pot face faţă stresului, nu-şi pot trata bolile profesionale de care suferă, sau nu-şi pot angaja detectivi particulari ca să investigheze mediul criminogen în care le sunt atraşi copii aflaţi la vărsta pubertăţii. Nu este moral şi legal să se sacrifice aceşti oameni.
    Faţă de condiţiile inumane şi a stresului la care sunt supuşi magistraţii, precum şi a faptului că numita Monica Macovei a concediat structurile de protecţie ale Ministerului de Justiţie, care ar fi putut preveni faptele comise de numitul Zapodeanu Ioan, care crede că fiecare om are preţul său, fiind dispus să ucidă pentru a se îmbogăţi fără a justă cauză. Stau mărturie morţile subite ale persoanelor păcălite de interlop.
    Ori Doamna Judecător CA Acrîşmăriţei, a declarat corect suma de bani rezultată dintr-o sucesiune legală testamentară, în declaraţia sa de avere. În loc ca inspectorii ANI să sesizeze DNA cu privire la faptul că agentul corupător şi de presiune morală este Ion Zapodeanu, a considerat corect să distrugă viaţa unui funcţionar public, care este şi mamă şi femee, şi care a promovat în carieră prin muncă, cinste şi corectitudine. Ori abuzul comis de Inspectorii ANI şi procurorii DNA Bucureşti este impardonabil, astfel încât opinia publică din ţară şi din străinătate cer desfiinţarea acestor structuri parazite şi uşor de păcălit de interlopii aflaţi acum la cârma finanţelor poporului, prin dizolvare şi restabilirea ordinii de drept în lumea justiţiei din Romania. Cerem să se facă dreptate şi lumină în Justiţia din România.
    Să răspună guvernanţii de ce se împrumută de bani grefierii, judecătorii şi procurorii de la cămătarii interlopi. Aceştia nu au bani să-şi întreţină familia iar munca lor nu este recunoscută şi respectată de statul român. Dacă cineva încearcă să o tranforme de Judecătoarea Acrîşmăriţei într-o Ioana Darc, atunci Lumea Justiţiei va intra în greva pe o perioadă nedeterminată, pentru ca statutul magistraţilor şi personalului auxiliar să fie respectat, să se dea salarii europene, conform Contractului Colectiv de Muncă la nivel Naţional. Suntem a naţiune europeană, şi nu dorim să ni se spună ABSURDISTAN.

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.