Fostii detinuti politici de la Tirapol, in comunitatea romaneasca din New York

Fostii detinuti politici de la Tirapol, in comunitatea romaneasca din New York

by April 18, 2011 0 comments

Fostii detinuti politici de la Tiraspol, care au facut puscarie in inchisorile regimului transnitrean, Alexandru Lesco, Tudor Popa si Andrei Ivantoc au fost invitati la New York de comunitatea romaneasca de peste Ocean, in perioada 25-30 martie.

Acest eveniment a fost organizat de Fundatia “Moldova pentru Democratie si Dezvoltare” din Republica Moldova  impreuna cu Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni (DRP) si TVR din Romania.

Din  partea Guvernului Romaniei  au fost prezenti directorul adjunct Radu Cosma (DRP)  si regizorul Radu Gaina (TVR) . Delegatia romaneasca si moldoveneasca s-a intalnit cu consulul general al Romaniei la New York, Marian Parjol si au participat la slujba de la biserica romanesca Sfanta Maria din Woodside, slujba fiind oficiata de preotul profesor universitar doctor, Theodor Damian.

De asemenea, la o alta biserica romaneasca din New York,  Sfintii Petru si Pavel, fostii detinuti politici au fost premiati de Florian Cristian Pascu, presedintele Societatii “Dorul”, care activeaza in SUA. Cu ocazia acestei vizite in SUA, a fost sarbatorita si implinirea a 93 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, la care au fost prezenti membrii misiunii diplomatice romanesti din SUA, dar si reprezentanti ai comunitatii romanesti din SUA. Cu acest prilej a fost vizionat filmul documentar “Unsharf” a regizorului Radu Gaina.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.