Osama ben Laden a stat ascuns cinci ani in casa din Pakistan

Osama ben Laden a stat ascuns cinci ani in casa din Pakistan

by May 7, 2011 0 comments

Una dintre sotiile lui Osama ben Laden a asigurat ca seful Al-Qaida traise timp de cinci ani cu familia sa in orasul pakistanez Abbottabad inainte de a fi ucis de forte speciale americane, au declarat sambata responsabili pakistanezi din domeniul securitatii, potrivit AFP. Aceasta sotie yemenita a fost ranita la picior in cursul focurilor de arma lansate in cadrul operatiunii care a condus la moartea lui Osama ben Laden, iar acum primeste ingrijiri medicale, fiind supusa totodata interogatoriului, in Pakistan, in acelasi timp cu alte 15 rude ale sotului ei, au adaugat responsabilii citati.
‘Ea a declarat in araba ca Ben Laden si familia sa traisera in acest complex (din Abbottabad) in ultimii cinci si ca nu parasisera niciodata complexul’ in aceasta perioada, a declarat unul dintre responsabili.
‘Totusi, nu este vorba decat de declaratiile sale si noi nu le-am coroborat inca’, a recunoscut acesta.

Un al doilea responsabil din domeniul securitatii a furnizat aceleasi informatii.
Acesti responsabili au mai semnalat ca in complexul respectiv au fost gasite, in viata, trei dintre sotiile lui Osama ben Laden, yemenite sau saudite, precum si 13 dintre copiii lor. Tot acolo a fost gasit trupul neinsufletit al unuia dintre fiii liderului Al-Qaida.

Osama Ben Laden a fost ucis in noaptea de duminica spre luni de un comando al fortelor speciale americane in resedinta in care se ascundea, la Abbottabad, dupa ce fusese cautat timp de 10 ani, in urma atentatelor de la 11 septembrie 2001 din SUA, potrivit aceleiasi surse.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.