Romelectro ne raspunde

Romelectro ne raspunde

by May 16, 2011 0 comments

Societatea SC Romelectro, prin intermediul directorului general, Viorel Gafita,  a tinut sa ne ofere mai multe informatii legate de articolul aparut in ziarul nostru, intitulat “Cum s-au scurs banii companiilor nationale in buzunarele partidelor politice”. Astfel, Romelectro sustine ca sunt in derulare contracte cu complexele energetice Rovinari si Turceni ce presupun constructia “unor instalatii complexe ce aplica o tehnologie cu un consum de apa de 10 ori mai mic”.

“Produsul final stabilizeaza continutul depozitelor,impiedicand polurarea generate de vant asa cum ati constatat, probabil si in ultimul article despre polurarea de la Rovinari care a fost generate de depozitele actuale.

Tehnologia a fos dezvoltata in colaborare cu Sucursala din Ungaria a unei companii germane si demonstrata in anul 2002 printr-un proiect pilot, implementat anterior la Timisoara. Contractele au fost semnate de consortii romanesti, cu participarea partenerilor din Ungaria, Romelectro fiind, intr-adevar lider de consortiu.

Rezultatele obtinute si la Complexul Energetic Craiova demonstreaza eficienta
sistemului prin cateva rezultate notabile:

– obtinerea unui produs inert ce poate fi folosit si ca material de
constructie ;
– impiedicarea totala a poluarii panzei freatice ;
– eliminarea totala a poluarii prin spulberarea cenusii la vant;
– reducerea consumul de apa de 10 ori;
– reducerea substantiala a consumului de energie.

Tehnologia a fost dezvoltata pentru a permite termocentralelor ce folosesc
carbunele drept combustibil, sa-si demonstreze indeplinirea conditiilor de
conformare la restrictiile impuse de reglementarile europene. Termenele de
conformare asumate de Romania pentru centralele pe carbune se incadreaza in perioada 2010-2012.

Complexitatea si si gradul de automatizare al instalatiilor sunr la nivel mondial si se poate constata la fata locului.”. De asemenea, Romelectro ne raspunde si referitor la activitatea Institutului de Studii si Proiectari Energetice (ISPE): “Activitatile de consultanta si proiectare asigurate de ISPE, pe langa solutii la probleme tehnice necesare, au permis complexelor energetice si accesarea de fonduri europene dedicate dezvoltarii investitiilor de mediu ( depasind 100 milioane de euro). Nivelul tehnic si competitivitatea ISPE au fost aprecitate si de contractorii straini care dezvolta la complexele de la Rovinari si Turceni instalatiile de desulfurare”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.