Seful FMI ramane in arest pana pe 20 mai

Seful FMI ramane in arest pana pe 20 mai

by May 17, 2011 0 comments

O judecatoare din New-York a refuzat sa il elibereze din arest pe seful FMI Dominique Strauss-Kahn (DSK), acesta urmand sa stea dupa gratii pana la 20 mai. Avocatii lui Dominique sperau sa il scoata din arest pe o cautiune de 1 milion de dolari. Cele sapte capete de acuzare enuntate contra lui Dominique Strauss-Kahn de justitia americana sunt pasibile de o pedeapsa cu inchisoarea putand ajunge pana la 74 de ani si trei luni in total, releva luni documente judiciare, citate de AFP.
‘Acuzatul a facut sex oral si anal cu o alta persoana sub constrangere’, se poate citi intr-un document ce detaliaza cele sapte capete de acuzare contra directorului general al FMI.

Documentul mentioneaza doua capete de acuzare de infractiuni sexuale de gradul unu, tentativa de viol la primul grad, agresiune sexuala la primul grad, sechestrare in gradul doi, agresiune sexuala in gradul trei si atingere fara consimtamant.
Capetele de acuzare de crime sexuale sunt pasibile de o pedeapsa cu inchisoarea de 25 de ani fiecare, in timp ce altele sunt pasibile de pedepse de la trei luni pentru atingere fara consimtamant pana la sapte ani pentru agresiune sexuala de gradul unu.

Judecatoarea Melissa Jackson a invocat riscul ca seful Fondului Monetar International sa fuga din Statele Unite, dupa ce acesta a fost arestat sambata la bordul unui avion Air France care se pregatea sa decoleze pe de aeroportul Kennedy din New York.
Avocatii fostului ministru oferisera anterior o cautiune de un milion de dolari pentru a obtine eliberarea provizorie a lui DSK. De asemenea, Strauss-Kahn s-ar fi angajat sa locuiasca la fiica sa, in New York. Strauss-Kahn va fi readus in fata judecatorilor in data de 20 mai, precizeaza Reuters.
Corespondentul The Daily Telegraph, care se afla in sala de judecata, scrie pe Twitter ca DSK pare extenuat, este imbracat in costum inchis la culoare si camasa deschisa. Are capul plecat si este inconjurat de trei politisti.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.