Un proiect, un vot. Cine vrea? Cine Doreste?

Un proiect, un vot. Cine vrea? Cine Doreste?

by May 9, 2011 0 comments

De vreo trei saptamani, Emil Boc bate tara in lung si lat pentru a lansa proiecte. Si-a pus in geamantan bugetul tarii si il imparte in mod egal catre sustinatorii sai. Premierul lanseaza o noua moda in materie de campanie electorala: foloseste banul public pentru a castiga presedintia partidului. Peste tot se taie panglici, se deschid licitatii pentru drumuri, sosele si autostrazi. Nu se face economie de promisiuni.

Putin in spatele lui Boc, la o distanta de doar cativa centrimetri, sta Elena Udrea. Ea pastreaza in geanta sa Vuitton cheita de la geamantanul bugetului tarii. Niciodata nu uita Boc sa aminteasca de zecile de mii de km de drumuri judetene pe care le va construi Udrea. Niciodata nu uita Boc sa vorbeasca despre planurile fara precedent in ultimii 20 de ani puse pe hartie de Elena Udrea. Pana la ea nimeni nu a construit sosele. Nimic nu-i sta in cale, nici macar rautatile misogice ale lui Radu Berceanu, care , mai deunazi spunea ca doamna Udrea nu pare sa faca diferenta dintre asfalt si ciment.

De dragul campaniei electorale de partid, se inaugureaza licitatii si se tin discursuri despre noi autostrazi in Romania. Se vorbeste iar despre zeci si sute de autostrazi care vor brazda tara, de la nord la sud si de la est la vest. Asta in timp ce se inchid autostrazile deja incepute: Ploiesti-Bucuresti, Soarelui, Transilvaniei. De aceasta data insa, promisiunile sunt pentru circuit inchis, nu pentru tot poporul. Cel privilegiat sa-si incante auzul cu sunetul dulce al promisiunilor este doar membrul de partid si nu oricare, ci doar cel din gasca lui Boc.

Iubitorul de Boc si Udrea sta in prima banca si asteapta cuminte, la rand, sa primeasca un proiect finantat de Ministerul Dezvoltarii si Turismului. Gheorghe Flutur, Ioan Oltean, Florin Popescu, Gheorghe Falca, George Scripcaru…Si in tot acest timp ne imprumutam. In fiecare saptamana, asa cum ne comuninca Ministerul Finantelor. De dragul proiectelor. Noi proiecte. De cele vechi ne lepadam. Nu-s bune, nu-s ale noastre.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.