MAE rus: Declaratia lui Traian Basescu este o sfidare obraznica

MAE rus: Declaratia lui Traian Basescu este o sfidare obraznica

by June 30, 2011 1 comment

Moscova se declara indignata de exprimarile presedintelui Romaniei Traian Basescu, potrivit carora el ar fi putut in 1941 sa trimita soldati pentru a participa la atacul impotriva Uniunii Sovietice, relateaza joi agentia oficiala ITAR-TASS. ‘Cuvintele lui Basescu – despre faptul ca, ‘in locul maresalului Antonescu, in 1941, si el i-ar fi indreptat pe ostasii romani peste Prut’ pentru a lua parte la agresiunea Germaniei hitleriste impotriva URSS – sunt revoltatoare’, considera Ministerul rus al Afacerilor Externe. ‘Este absolut evident ca o asemenea sfidare obraznica, ce indreptateste agresiunea fascista si profaneaza memoria a milioane de victime ale fascismului, este inadmisibila’, concluzioneaza MAE rus.
Institutia diplomatiei ruse a mentionat ca o asemenea declaratie, facuta chiar in ziua comemorarii a 70 de ani de la inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in care poporul rus ‘a pierdut 27 de milioane de vieti’, nu poate fi explicata ‘nici prin actualele circumstante din politica interna (a Romaniei – n.r.), nici facand trimitere la intrebarile provocatoare ale jurnalistilor’.
‘Aceasta trebuie sa primeasca o nota adecvata din partea civilizatei Europe’, adauga institutia diplomatiei de la Moscova.
Presedintele Romaniei Traian Basescu a afirmat, pe 22 iunie, intr-un interviu televizat, ca abdicarea Regelui a fost un act de tradare a interesului national al tarii.
‘Tot continuam sa consideram ca abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de tradare a interesului national al Romaniei, abdicarea din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere’, a spus Basescu, la postul B1 TV, in contextul in care a mentionat de implinirea a 70 de ani de la ‘hai sa-i spunem de la celebra ‘Soldati romani, va ordon treceti Prutul’.
Seful statului roman a revenit, miercuri, 29 iunie, asupra subiectului. Traian Basescu a afirmat ca pentru el un sef de stat sau un comandant de nava reprezinta meserii in care nu se abandoneaza echipajul, explicand astfel afirmatiile sale de saptamana trecuta cu privire la abdicarea Regelui Mihai si precizand ca nu are ce sa retracteze cu privire la respectiva afirmatie.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. ION
    #1 ION 4 July, 2011, 09:18

    Este adevarat ,rusii au pierdut peste 20 milioane,dar tot atit de adevarat este faptul ca peste 30 ani ei s-au lasat condusi de un georgian (Stalin) care a fost cel mai mare dusman al rusilor! Vezi si astazi problemele ruso-giorgiene!! si sa le reamintim rusilor si alte evenimente istorice inainte de 1917 …….Si in final am fi curiosi sa stim citi georgieni sint in cele peste 20 milioane!!!

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.