Ordonanta de urgenta cu dedicatie

Ordonanta de urgenta cu dedicatie

by June 1, 2011 1 comment

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara introduce astazi in sedinta de guvern o ordonanta de urgenta prin care forteaza demiterea unor directori din cadrul Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare. Astfel, Tabara a elaborat o ordonanta special pentru eliminarea unor personaje incomode, care s-au opus unor masuri controversate luate de ministerul Agriculturii, dar si a unor afaceri derulate de unii apropiati ai ministrului. Valeriu Tabara prezinta in sedinta de guvern o ordonanta de urgenta pentru modificarea articolului 52 din legea nr.138/2004 privind imbunatatirile funciare. Potrivit acestei modificari, directorul general al ANIF nu mai poate numi sau concedia personalul din conducerea institutiei, acest rol revenind in mod exclusiv ministrului Agriculturii.

“Directorul general angajeaza si concediaza personalul si incheie contracte individuale de munca, cu exceptia personalului cu functii de conducere pentru care competenta revine ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale”, se arata in textul ordonantei.

Prin aplicarea acestei ordonante, Tabara vrea sa aiba mana libera in destituirea unor directori din ANIF, dar si limitarea prerogativelor directorului general, Vilmos Lukacs . Surse din cadrul coaliei sustin ca aceasta masura va duce la tensionarea relatiilor din interiorul puterii, in conditiile in care Vilmos este reprezentant al UDMR. De fapt, potrivit surselor noastre, ar fi vorba despre o rafuiala personala a ministrului Tabara cu directorul general, dar si cu alti directori. Astfel, Vilmos Lukacs a criticat hotararea de guvern nr. 203 din 22 martie 2011, prin care ministerul Agriculturii introducea o taxa pentru desecari, indiguiri, calamitari naturale si combaterea eroziunii solului, care ar fi dus la blocarea activitatii ANIF. De asemenea, Tabara intentioneaza sa-l demita pe directorul Departamentului de administrare a Patrimoniului, Ioan Mocan, care s-a opus derularii unor afaceri dubioase de imbunatatiri funciare in judetul Timis, in spatele careia se afla consilierul personal al lui Tabara, Todor Voicu.

Astfel, potrivit surselor noastre, conducerea ANIF ar fi respins casarea a 160 km de canal de descare din domeniul public in judetul Timis. Este vorba de afacerile firmei SC Emiliana West Rom SRL, controlata de apropiati ai consilierul ministrului, Voicu Todor, societate care a distrus si infundat canale de descare in zona Valcani, ceea ce a dus la inundarea de zeci de ha de teren la granita cu Serbia.

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. vasile
    #1 vasile 2 June, 2011, 14:55

    NU II mai PLANGETI pe mocan,popa,incze ,barabulea CA SIAU FACUT SUMA !!!!NUMAI CINE NU VREA SA VADA NU VEDE GOLANIA DUSA DE ASTIA LA STATUT DE MANDRIE NATIONALA!!!!!sapati cu seriozitate si gasiti,DACA VRETI daca NU ramanem la fel (niste lingai!!!!!!!ce face mocan cu petroconstruct dar popa cu marowi?dar incze cu terra?FURA !!!!!!!!!!cati ingineri au fost angajati in anif?numai de la udmr ?multi si zice cineva ceva blebea tace si daca dispare anif sigur are partea EI!!!!!asta NU ESTE ANCHETA este golanie!!!!!are si tabara vina lui cu idiotul de voicu ,hg203 O PORCARIE INAPLICABILA!!!!!

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.