Patru rectori-parlamentari, incompatibili

Patru rectori-parlamentari, incompatibili

by June 3, 2011 0 comments

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a stabilit incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre senatorul PSD Ecaterina Andronescu, rector al Universitatii Politehnice Bucuresti, deputatul Florian Popa, rector al Universitatii de Medicina si Farmacie ‘Carol Davila’ Bucuresti, senatorul liberal Nicolae Robu, rector al Universitatii Politehnica din Timisoara si deputatul Stefan Iosif Dragulescu, rector al Universitatii de Medicina si Farmacie ‘Victor Babes’ din Timisoara.

In aprilie 2011, inspectorii de intergitate au inceput verificarile la universitati, imediat dupa intrarea in vigoare a noi Legi a educatiei nationale.

ANI sustine ca, in urma verificarilor, au fost identificate elemente in sensul incalcarii regimului juridic al incompatibilitatilor de catre cei patru rectori,  deoarece, conform art. 215 alin. (3) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011: ‘persoanele care ocupa o demnitate publica nu pot exercita functia de rector pe perioada indeplinirii mandatului’, iar potrivit art. 215 alin. (4) din acelasi act normativ: ‘functia de rector este incompatibila cu detinerea de functii de conducere in cadrul unui partid politic pe perioada exercitarii mandatului’.

Cei patru rectori se afla in stare de incompatibilitate din 10 februarie 2011, insa ei au refuzat sa aleaga intre a fi rector sau parlamentar.

Acum ei risca sa isi piarda posturile si sa mai fie alesi intr-o functie publica pe o perioada de 3 ani, daca instantele de contencios administrativ vor confirma deciziile inspectorilor de integritate.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<