Un roman si un spaniol au introdus droguri de 10 milioane euro

Un roman si un spaniol au introdus droguri de 10 milioane euro

by June 21, 2011 1 comment

Procurorii DIICOT i-au trimis in judecata pe Anghel Romeo Sebastian, de 30 de ani si cetateanul spaniol Alvarez Moreno Ibon, 36 de ani, acuzati ca au introdus in Romania, prin portul Constanta, 160 kg cocaina, drogurile fiind transportate apoi la o fabrica de mobila din Sapanta, judetul Maramures. Valoarea de piata a drogurilor este de 10 milioane euro.
Anghel Romeo Sebastian si Alvarez Moreno Ibon fac parte dintr-un grup infractional organizat transnational de traficanti de droguri, care intentiona sa introduca in Romania, prin portul Constanta, cantitatea de aproximativ 500 kilograme cocaina, disimulata in marfuri expediate in containere.
In acest scop, ei au identificat o firma inmatriculata in localitatea Sapanta, judetul Maramures, prin intermediul careia au efectuat un import, introducand in tara un container, marfa declarata fiind parchet din lemn, provenind din Santa Cruz, Bolivia.
Transportul a ajuns in portul Constanta si ulterior, in cadrul unei livrari supravegheate, in localitatea Sapanta, judetul Maramures.
Pe 29 martie 2011, cu ocazia perchezitiei efectuate de procurorii DIICOT la sediul firmei importatoare, la efectuarea controlului fizic total asupra continutului containerului, s-a gasit disimulata, in compartimente special amenajate in paletii cu scanduri, cantitatea de circa 160 kg de cocaina avand puritatea 99%.
Drogurile proveneau din Bolivia, transportul urmand sa tranziteze teritoriul Romaniei, avand ca destinatie finala Europa de Vest.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.