Amabasadorul Rusiei la NATO: Traian Basescu propaga ideile naziste

Amabasadorul Rusiei la NATO: Traian Basescu propaga ideile naziste

by July 25, 2011 1 comment

Ambasadorul Rusiei la NATO, Dimitri Rogozin, a atras duminica atentia asupra propagarii fascismului in Europa, in contextul atentatului din Norvegia soldat cu 92 de morti, si a evocat din nou declaratia presedintelui roman Traian Basescu, potrivit careia, daca ar fi fost in locul maresalului Antonescu, in 1941, si el i-ar fi indreptat pe ostasii romani peste Prut, relateaza agentia Agerpres.

Totodata, diplomatul rus a spus ca aliante militare ca NATO se dovedesc incapabile “sa-i protejeze pe europeni de asemenea atacuri ale teroristilor solitari”.

“Cum se poate lupta cu neonazismul in Europa, daca in statele baltice acesta este la limita ? Dar ce sa vorbim de statele baltice? Uitati, in Romania, presedintele Traian Basescu, pe 22 iunie, anul acesta, la trista aniversare de la atacul Germaniei fasciste asupra URSS, a declarat ca el, in locul maresalului Antonescu, le-ar fi ordonat, de asemenea, ostasilor romani sa treaca hotarul”, a evocat Rogozin.

“Daca in interiorul NATO, in interiorul UE, exista persoane cu cea mai inalta functie in stat care practic fac declaratii profasciste, (liderii europeni – n.r.) nu au de ce sa se indigneze ca unii cetateni le interpreteaza ca pe un ordin de atac”, a adaugat ambasadorul rus la NATO, afirmand ca “politicienii europeni trebuie sa traga o concluzie in aceasta privinta”.

Asertiunile pe teme istorice ale presedintelui Romaniei, dintr-un interviu televizat, au fost dur criticate de Moscova. Pe 30 iunie, purtatorul de cuvant al diplomatiei ruse, Aleksandr Lukasevici, s-a declarat revoltat de afirmatiile liderului roman, calificandu-le “o bravada nerusinata”.

Ulterior, si presedintele rus Dmitri Medvedev l-ar fi atacat pe Traian Basescu in marja reuniunii Consiliului NATO-Rusia, care a avut loc pe 2 iulie la Soci, in sudul Rusiei, aspect relatat de Dimitri Rogozin pe Twitter.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.