Caldura mai scumpa pentru bucuresteni

Caldura mai scumpa pentru bucuresteni

by July 27, 2011 1 comment

Bucurestenii vor plati de la 1 august mai mult pentru energia termica, pretul crescand de la 124 lei/Gcal la 169 lei/Gcal, pretul incluzând TVA, au decis, azi, consilierii generali. Până in prezent, cel mai mic pret al gigacaloriei dintre oraşele mari ale tarii era in Bucuresti. Un preţ mic al caldurii mai este  in Cluj-Napoca–165 de lei si in Constanta–170 de lei. Scump este in Sibiu–265 de lei sau în Timisoara 252 de lei.

Ultinma majorare a pretului avusese loc in octombrie 2007. Cresterea pretului s-a facut pentru compensarea deficitului anual al RADET, societate aflata in subordinea CGMB.
Prin aceasta majorare de tarif, necesarul anual al subventiei de la bugetul local si de la bugetul de stat scade de la circa 770 milioane lei / an la circa 610 milioane lei/an. Potrivit expunerii de motive, pretul de facturare a energiei termice in Bucuresti – chiar si dupa aceasta majorare – va fi mai mic cu 14% decit pretul mediu din principalele 12 orase ale tarii.
Liga Habitat (reprezentantii asociatiilor de proprietari) sustine ca majorarea cu 37% nu este admisibila si nici suportabila, iar facturarea in transe egale provoaca distorsiuni grave in functionarea asociatiilor.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.