Lebedele negre ale presei

Lebedele negre ale presei

by July 21, 2011 4 comments

In Romania intalnesti doua mari subiecte tabu care nu sunt nicicand supuse dezbaterii publice: Rosia Montana si Universitatea “Spiru Haret”. Ambele subiecte beneficiaza de o reclama de-a dreptul desantata in media autohtona si ignorarea lor este platita in aur si in catedre de profesori. Practica indelung hulita a unui post de televiziune si scoasa la lumina de un fost angajat in urma cu cateva luni este omniprezenta in marile publicatii. Cateva bloguri si reviste saptamanale urla ca nu e sanatos ca cei de la Gold Corporation sa escaveze Apusenii, in timp ce “formatorii de opinie” care conteaza si se autointituleaza mandri “quality” tac complice si inghit cu noduri cand aud ca invatamantul nu mai este ce a fost candva, ci este “mult mai bun”. Dragi colegi ipocriti, nu scrieti, nu comentati, nu va revoltati in legatura cu cele doua teme dintr-un motiv meschin: sunteti vanduti! Poate nu direct ( desi prin iarna au fost vreo sapte – opt dintre voi momiti cu o excursie in Australia) dar cu siguranta prin sefii vostri care va livreaza sub nas textul vechi de cand presa potrivit caruia “nu putem da in asta ca are la noi publicitate”. Altfel explicat, intre voi, veritabile lebede negre ale presei si directorul editorial penal Codrut Seres nu este nicio diferenta. Totul pana la bani.

In urma cu doi ani, Spiru Haret era amenintat cu desfiintatrea de catre un ministru al invatamantului, in timp ce astazi aflam de pe site-ul institutiei ca USH este” Institutie de invatamant superior acreditata, persoana juridica de drept privat si de utilitate publica, parte a sistemului national de invatamant”.

In urma cu doi ani, Gold Corporation pierdea un proces de evaluare a proiectului minier cu Ministerul Mediului, astazi vad de 20 de ori pe zi la televizor un „localnic” ce ma implora sa-l las sa muneasca in aceeasi exploatatie, in timp ce un Guvern ezitant da semne ca ar cam vrea sa-l spijine pe localnicul cu pricina.

Da. Incet, incet, ajungem doctoranzi USH si, cu tarnacopul in spinare, de indreptam voiosi spre Rosia Montana.

Facebook Comments Box

4 Comments so far

Jump into a conversation
 1. beatrix
  #1 beatrix 21 July, 2011, 15:12

  aseara am constatat, cu greata, ca si TVR 1 difuza clipul publicitar al Gold corp.
  no comment..

  Reply this comment
 2. claudia
  #2 claudia 21 July, 2011, 17:55

  cum adica “no comment”??/ Ba comment!!! iti recomand sa pui mana pe “pix si hartie” si sa te adresezi CNA. Sunt sigura ca vei gasi motive din abundenta sa le atragi atentia! Mai mult, cred ca putem reclama si lipsa de reactie (premeditata evident) a celor care intocmesc “cuprinsul” jurnalelor, ca in mod voit ignora stirile referitoare la Rosia Montana! Faceti-va dreptate, oameni buni! Nu va mai plangeti de fiecare data, nu o sa va faca nimeni dreptate din oficiu!

  Reply this comment
 3. Andreea
  #3 Andreea 22 July, 2011, 10:55

  TVR a avut aseara la jurnalul de ora 20:00 un reportaj incredibil de nedocumentat si vadit partinitor fata de RMGC. Reportera care inregistrase comentariul ce insotea imaginile din Rosia Montana nici macar nu catadicsise sa invete si sa pronunte corect numele masivului Carnic. Asa o lipsa de profesionalism si etica imi lasa un gust teribil de amar!

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.