Sapte ofiteri de rang inalt, trimisi in judecata pentru angajari ielgale in MAI

Sapte ofiteri de rang inalt, trimisi in judecata pentru angajari ielgale in MAI

by July 13, 2011 0 comments

Sapte ofiteri de rang inalt, printre care fostul secretar general al MAI, Cristian Baci, fostul sef al Jandarmeriei Romane, Olimpiodor Antonescu, si adjunctul acestuia, generalul de brigada Gheorghe Rugina, au fost trimisi in judecata in dosarul privind angajarile ilegale in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). Procurorii arata ca, prin derogari ilegale de la ordinele Guvernului au fost deblocate posturi, pe care au fost incadrati in randul cadrelor militare active ale Jandarmeriei Romane trei persoane, iar in cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta o alta persoana. Cei patru nu au lucrat nicio zi in cadrul Jandarmeriei sau ISU, intrucat, la data la care acestia au fost numiti pe functii, au si fost transferati in unitati ale Inspectoratului General al Politiei Romane, cu aprobarea lui Cristian Baci, mai spun procurorii.

In acelaşi dosar va fi judecat si Adrian Patrascu, chestor de politie, fost director general al Direcţiei Generale Management Resurse Umane in cadrul MAI, el fiind acuzat tot de comiterea a doua infractiuni de abuz in serviciu.

Alaturi de acestia, vor fi judecati Ion Valentin Opritescu, Constantin Stoleriu, Olimpiador Antonescu, fostul sef al Jandarmeriei Romane, Gheorghe Rugina, general de brigada, care  la data savarsirii faptelor detinea functia de adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei și Marian Grigoroiu, colonel care la data savarsirii faptelor detinea functia de director al Directiei Resurse Umane din cadrul Jandarmeriei.

In toamna anului 2010, in cadrul Inspectoratului General  al  Jandarmeriei    Romane  si  al   Inspectoratului  General  pentru  Situatii de  Urgenta, au  fost deblocate posturi in scopul exclusiv al angajarii ilegale, a patru persoane, ”respectiv a numitului F.C. direct intr-o functie de autoritate publica din cadrul MAI, iar a celorlalti trei pe funcţii de ofiteri”, se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

Mai intai, au  fost demarate mai intai proceduri care sa creeze aparenta de nevoie pentru structuri ale MAI de personal din surse externe. Odata angajate in randul cadrelor active ale ministerului, trei dintre aceştia au fost transferati de la Jandarmerie la IGPR, iar al patrulea a ramas in cadrul IGSU.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.