Avem un nou ministru al Sanatatii. PDL a cedat UDMR Casa de Asigurari de Sanatate

Avem un nou ministru al Sanatatii. PDL a cedat UDMR Casa de Asigurari de Sanatate

by August 17, 2011 0 comments

PDL a cedat in fata UDMR, iar Casa de Asigurari de Sanatate va fi coordonata de maghiari. Democrat-liberalii s-au tinut tare in fata pretentiilor Uniunii, dar formatiunea maghiara a ridicat noi pretentii in fata refuzului PDL: un nou minister.

“Dupa consultarile cu Partidul Democrat-Liberal, membrii coalitiei au ajuns la un consens, si anume, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) sa fie coordonata de Ministerului Sanatatii, pentru ca, in acest fel pot fi realizate cel mai eficient politicile publice în domeniu”, se arata în comunicatul de presa al UDMR, transmis presei astazi.


Concluziile initiale ale sedintei coalitiei de dimineata erau neclare, cele doua partide lasand de inteles ca discuta chestiunea trecerii CNAS in subordinea MS pana la finalul saptamanii.Se pare insa ca Emil Boc si PDL au cedat presiunilor UDMR care solicitasera un al cincilea minister in Cabinet in cazul in care premierul refuza trecerea Caseiiîn subordinea Ministerului.

Totodată, liderii maghiari au făcut si propunerea pentru ministru, in persoana lui Ritli Ladislau. “Ritli Ladislau este unul dintre cei mai reputati medici din Oradea, ocupand de-a lungul ultimilor 30 de ani mai multe funcţii administrative. S-a născut la Oradea, la 8 iunie 1948, si a absolvit Facultatea de Medicina din Timisoara in anul 1973 ca sef de promoţie.

Ritli Ladislau a fost director al Spitalului Teritorial Orasenesc Stei intre anii 1978-1986, apoi medic inspector la Directia Sanitară Bihor pana în 1990, cand a devenit director adjunct al Spitalului de Copii Oradea. Între 1997 si 2009 a condus Directia de Sanatate Publică a judetului Bihor.

Ritli Ladislau este specialist in pediatrie, oncologie si hematologie, conferetiar universitar la Facultatea de Medicina si Farmacie din cadrul Universităţii din Oradea. Din anul 2010, este director medical al Spitalului Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu” din Oradea”, mai scrie în documentul citat.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.