Culmea jurnalismului. Redactorul sef al publicatiei “Politia Romana” se specializeaza urmand cursuri de “redactor”

Culmea jurnalismului. Redactorul sef al publicatiei “Politia Romana” se specializeaza urmand cursuri de “redactor”

by August 18, 2011 6 comments

Comisarul sef Dulgheru Nicusor este redactor sef al publicatiei “Politia Romana”, insa el abia acum invata sa scrie articole. Directia Resurse Umane din IGPR il trimite la cursuri de specializare pentru specialitatea “redactor”. Culmea este ca cei de la resurse umane il roaga pe Dulgheru sa-si dea aprobare pentru a urma acel curs. “Politia Romana” este o revista lunare editata de Ministerul Administratiei si Internelor si are un redactor sef si trei redactori.

Asta reiese dintr-o nota a Directiei Resurse Umane din IGPR transmisa catre redactia revistei amintite: “Catre Redactia Revistei “Poliţia Română”, Domnului comisar şef Dulgheru Nicusor, redactor-şef  – Avem onoarea să vă comunicăm situaţia nominală a poliţiştilor din I.G.P.R., care vor participa la cursul de perfecţionare în specialitatea “redactor”, ce se va desfăşura la  Institutul de Studii pentru Ordine Publică, după cum urmează: Cms sef – Dulgheru Nicusor – perioada: 05 – 09 septembrie 2011″, se arata in nota semnata de comisarul de politie George Albu.

Lista “politistilor” ziaristi este completata de alte trei persoane, respectiv comisar sef Lucia Elena Mitroi, agent sef Vasile Arsene si Elena Ispas. Potrivit site-ului publicatiei “Politia Romana”, Lena Mitroi este redactor in timp ce Arsene este fotoreporter si Ispas operator PC.

Nota continua cu o rugaminte: “În acest sens, vă adresăm rugămintea de a dispune măsurile necesare în vederea informării poliţiştilor nominalizaţi să se prezinte la instituţia de învăţământ menţionată, la data începerii convocării, ora 7.45”.

Altfel spus, redactorul sef Dulgheru este insarcinat de departamentul de resurse umane al IGPR sa-l anunte pe comisarul sef Dulgheru sa se prezinte la cursul de perfectionare in specialitatea “redactor”, domnia sa avand functia de redactor sef.

Documentul prin care se aduce la cunostinta numele persoanelor care vor urma cursurile de redactor

Facebook Comments Box

6 Comments so far

Jump into a conversation
 1. Comisar Marius TOMA - Revista
  #1 Comisar Marius TOMA - Revista "Politia Romana" 8 September, 2011, 15:14

  Nu de putine ori am avut “bucuria” de a citi articole atat de slabe, mai ales in ceea ce priveste documentarea sau, mai bine zis, lipsa ei, stilul, potrivit pentru un comentariu radio-tv, sau buna cunoastere a gramaticii limbii romane. Trecand peste faptul ca “articolul” de mai sus urmareste, probabil, decontarea unor politze interne si ca structurile de cunoastere a personalului sau cele de comunicare interna au facut confuzie, ca sa ma exprim eufemistic, intre “cursuri de perfectionare” (dupa 20 de ani de experienta jurnalistica!) si, mai potrivit, “schimb de experienta”, reamintesc autorului ca redundantza nu este recomandata intr-un text atat de scurt. Doar daca cititorii domniei sale nu sunt, majoritatea, dislexici, bolnavi de scleroza in placi sau de Alzheimer; sau daca prezentarea redactorului sef, de mai multe ori, este atat de importanta.
  Articolul incepe cu informatii “de continut” si continua cu fraza care, de fapt, ar fi trebuit sa-l deschida (<>). Daca tot suntem la “capitolul” ghilimele, utilizarea acestora este un mare mister pentru autor… Din articol se intelege ca noi, redactorii Revistei, nu prea am fi ziaristi, asadar ghilimele ar fi trebuit fi puse la acest cuvant, nu la “politisti”. De asemenea, exprimari de genul “asta reiese”, “el” amestecat cu “domnia sa”, confirma confuzia si brambureala din encefalul… domniei sale, autorul. Observati ca ma feresc sa folosesc cuvantul “ziarist”.
  O ultima sugestie: in limba romana inca se mai foloseste “de catre”, in loc de “de departamentul”!
  Pentru buna informare a… alegeti domniile voastre apelativul, caci pe mine nu ma lasa bunul simt si orgoliul de breasla, nelasandu-ma sa folosesc, asa cum ziceam, cuvantul “ziarist”, doi dintre cei trei redactori au studii DE SPECIALITATE, facultate de ziaristica si filologie – limbi straine, cu masterate in cadrul S.N.S.P.A., Institutul Diplomatic Roman si alte Academii de prestigiu din Romania, cel de al treilea, cu studii tehnice, si “redactorul sef dr.” Nicusor Dulgheru, avand ambii peste 15-20 de ani de experienta in jurnalism si cursuri de specializare.
  Subsemnatul are zece ani de activitate in presa civila, dublati de alti 10 – 20 de experienta in consultanta si management al structurilor de relatii cu presa, marketing electoral si activitate politica, cu zeci de strategii de maxima importanta, proiecte de lege si de branding de tara, si cu peste zece ziaristi tineri formati. Ultimul dintre acestia (NU ASTIA!), tanar fara prea multa experienta gazetareasca, si aceea in presa locala, a concurat cu alti zece ziaristi din presa centrala pentru ocuparea unui post de ofiter in Biroul de Presa al I.G.P.R. si… ghici ce? I-a depasit, castigand unul dintre cele doua posturi.
  Va propun, deci, sa va imbunatatiti calitatea materialelor, predocumentarea si maniera de editare a articolelor, chiar daca sunteti publicatie “online”. Va mai propun, celor care incearca sa treaca drept ziaristi “profesionisti”, de la Realitatea, ancheteonline sau de aiurea, sa participam la un concurs de ocupare a oricarui post de redactor din presa civila romaneasca, pe care am parasit-o in urma cu zece ani tocmai pentru faptul ca mare parte a jurnalismului romanesc se afundase in mocirla subiectivismului si a prostituarii intelectuale, fara respectarea minimelor cutume ale profesiei si ale deontologiei bransei. Si, pentru ca am pierdut deja prea mult timp cu combaterea diletantismului (vezi dictionarul de neologisme!) si superficialitatii, va mai informez ca TOTI redactorii Revistei “Politia Romana” care de cateva ori a fost prima din TARA in abordarea unor subiecte de interes general, au fost ATESTATI, prin examinare, de catre Uniunea Ziaristilor Profesionisti in urma cu 20(!) de ani! Celor care aplica motto-ul “NOI SCRIM, NU GANDIM!”, un indemn: La scoala cu voi!

  Reply this comment
 2. Emilian Sergiu
  #2 Emilian Sergiu 16 September, 2011, 03:02

  Toti oamenii au ambitii si nevoi, dar nu toti fura. Parerea mea este, ca acest om a ajuns acolo pentru darul lui de a scrie, pentru ca probabil are si o carte suficient de vanduta, pentru ca…sa citim bine…”comisar sef”. Acesti redactori de rand, se leaga de o singura latura, dar dupa parerea mea este o diferenta intre un jurnalist de rand si un comisar sef: de ani de scoala, de ani lucrati in acest domeniu….etc. Este normal sa apara stiri de acest gen pentru ca “scandalul” se vinde. Daca era asa grav se sesizau alte autoritati inaintea jurnalistilor. Pentru mine, articolul de mai sus mi-i se pare ceva “OTv”.

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.