Ucigasul viceprimarului din Joseni, trimis in judecata

Ucigasul viceprimarului din Joseni, trimis in judecata

by August 18, 2011 0 comments

Procurorii i-au trimis in judecata pe Lorincz Robert si pe complicele acestuia, Meszaros Jozsef, cei doi fiind acuzati de uciderea viceprimarului din comuna harghiteana Joseni, Csala Zsolt, gasit mort, pe 22 aprilie, in casa sa de vacanta. Se pare ca intre Lorincz Robert si viceprimar s-ar fi consumat in trecut o relatie sexuala. Cei doi erau certati pentru o bucata de pamant. 
Lorincz Robert va fi judecat pentru omor calificat si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, iar Meszaros Jozsef pentru complicitate la omor calificat si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.
Pe 22 aprilie 2011, viceprimarul Csala Zsolt a fost gasit decedat la cabana sa de vacanta situata in comuna Joseni din judetul Harghita, prezentand multiple leziuni impuscate la nivelul abdomenului, picioarelor si in zona dorsala.
Cercetarile efectuate in cauza au condus la identificarea autorului omorului in persoana lui Lorincz Robert, fapta ce a fost comisa pe fondul unei stari conflictuale preexistente, cu complicitatea lui Meszaros Jozsef.
Astfel, in dupa-amiaza zilei de 22 aprilie 2011, Lorincz Robert i-a solicitat lui Meszaros Jozsef, prietenul sau, sa-l transporte cu masina pana la cabana sa de vacanta pentru a-si lua arma, declarandu-i acestuia din urma ca intentioneaza sa-l impuste pe viceprimar.
Cei doi s-au deplasat la casa de vacanta a lui Lorincz Robert, de unde acesta si-a luat arma (o carabina cu munitia aferenta), fiind transportat pana la aproximativ un kilometru de cabana viceprimarului.
De aici, Lorincz Robert, echipat cu cagula si manusi, a traversat padurea, oprindu-se la liziera acesteia intr-un loc de unde putea tine sub observatie cabana viceprimarului.
El a asteptat pana cand victima a ramas singura in zona si, cand aceasta s-a deplasat in spatele cabanei, Lorincz Robert a executat primele focuri de arma asupra sa.
Intrucat Csala Zsolt a reusit sa se refugieze intr-o incapere a cabanei, Lorincz Robert s-a apropiat de usa de acces, a tras un foc prin usa, provocandu-i viceprimarului o alta plaga impuscata.
Csala Zsolt a cazut pe spate, blocand cu picioarele intrarea in incapere. In acest timp, el l-a apelat de pe telefonul mobil pe martorul cu care-si petrecuse dupa-amiaza si caruia a reusit sa-i transmita un mesaj.
Lorincz Robert a impins usa, izbutind sa o intredeschida, a introdus arma prin spatiul creat si a tras inca un foc de arma asupra victimei, careia i-a suprimat viata. Dupa aceasta, a parasit locul faptei prin padure, unde a ascuns arma. Ulterior, s-a deplasat intr-un punct anume, in afara zonei locuite, de unde a fost recuperat de Meszaros Jozsef.
Dupa cateva zile, cei doi s-au deplasat cu autoturismul lui Lorencz Robert si au recuperat arma din ascunzatoarea initiala, Meszaros Jozsef fiind cel care a ridicat efectiv arma si a dus-o la autoturism, dupa care au ingropat-o impreuna in curtea casei de vacanta a lui Lorencz Robert.
Locatia armei a fost schimbata ulterior de Lorincz Robert, fiind ingropata pe un teren al victimei aflat in apropiere, unde, de altfel, a si fost gasita de organele de urmarire penala. Totodata, acesta a ingropat si cea de-a doua arma pe care o detinea, precum si munitia ramasa, fiind descoperita ulterior.
Raportul medico-legal intocmit in cauza a concluzionat ca moartea victimei a fost violenta, fiind cauzata de leziuni ce au putut fi produse cu o arma de foc.
De asemenea, din continutul raportului de constatare tehnico-stiintifica a rezultat ca profilul genetic al probei biologice de referinta recoltata de la Lorincz Robert este identic cu profilul genetic obtinut din micro-urmele prelevate de pe cele doua tuburi de cartus si de pe cartusul cu capsa percutata gasite la locul savarsirii infractiunii de omor asupra lui Csala Zsolt.
Totodata, trebuie mentionat faptul ca inculpatii nu figureaza in evidentele detinatorilor autorizati de arme de foc letale sau neletale.
Dosarul se va judeca la Tribunalul Harghita.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.