Basescu: Guvernul PDL tergiverseaza luarea deciziilor. Membrii de cabinet sunt lipsiti de curaj

Basescu: Guvernul PDL tergiverseaza luarea deciziilor. Membrii de cabinet sunt lipsiti de curaj

by September 4, 2011 0 comments

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica la scoala de vara a PDL, ca este nemultumit de tergiversarile Guvernului Boc si de lipsa de curaj a membriilor de cabinet de a lua decizii. Seful statului le-a atras atentia tinerilor democrat liberali ca nu-i pacalesc pe romani prin revopsire si rebranduirea siglei de partid iar pentru a castiga alegerile trebuie sa spuna ce masuri trebuie luate in continuare. Totodata Traian Basescu le-a spus sa nu mai caute omul-locomotiva care sa traga partidul la alegeri pentru ci, sa vina cu idei credibile in fata romanilor.


Cele mai importante declaratii ale lui Traian Basescu:

Nu profit ca sunt aici minstrii cabinetului dar va spun voua lucruri care ma nemultumesc tergviesarile, tergiversarile ascund un soi de lipsa de curaj de a lua decizii. Vrea sa spun ca asa s-a amanat utilizarea certificatelor verzi . Discutile in subteran sau in spatele usilor inchise au fost mult mai multe dar lipsa de curaj, ce-or sa spuna, o sa ne acuze ca nu stiu ce am facut. Aceasta teama a facut ca decizia sa fie tergiversata atat de mult incat Romania a fost suspendata de la tranzactioare certificatelor verzi.

Rosia Montana: Ori ii dati drumul ori ii trimiteti acasa pe investitori

Rosia Montana sa stiti ca este un subiect pe un proiect semnat din 1997, celebreaza 14 ani si il tergiversam tot din lasitatea oamenilor politici. Eu nu spun sa-i dati drumul asa cum este, eu spun optati. Ori ii dati drumul asa cum este, ori le spuneti investitorilor duceti-va acasa si exploatam noi singuri Rosia Montana. Lipsa unor decizii ne va duce la o situatia de genul celei cu certificatele verzi la litigii, la procese pentru ca avem contract semnat, vom pierde si vom plati despagubiri degeaba.

Rompetrolul un alt subiect tergiversat desi este clar ca ordonanta prin care s-a facut este prost scrisa. Bine, prost scrisa inchide odata subiectul Rompetrol si datoriile pe care le are.

Politicienii merg pe ideea de a le transfera, sa nu ne acuze cineva. Pe aceste idei, Romania pierde enorm. Solutia nu este sa nu fi acuzat ci transparenta. Eu izbucnesc dupa ce de multe ori discut cu membrii Guvernului si cu factorii de decizie, cand mi se pare ca nu mai am solutii de a ma manifesta decat vorbind public. Nu-i treaba mea sa ma implic dar vreau sa stiti ca partidul dvs genereaza astfel de tergiversari, paguboase pentru Romania.

Oamenii politici sunt oameni care au curaj si isi asuma responsabilitati, nu ajungi in functii de decizii ca sa spui “ce face presa”, presa e presa, va fi foarte fericita cand va putea sa arate lucruri rele ca de asta e caine de paza. Obligatia unui Guvern este sa spuna da sau nu, rapid.

Alegerile din 2012 nu se mai castiga cu un candidat-locomotiva

Tot aud conducerea partidului ca nu mai are locomotiva. Locomotiva alegerilor din 2012 sunt ideiile corecte, bine explicate si bine sustinute. Daca voi credeti sau PDL crede ca i-ar trebui un altfel de Basescu sa-i traga, se inseala. Nimeni nu va mai castiga in Romania cu locomotiva- persoana pentru ca a trecut vremea si romanii au inceput sa inteleaga ca nu exista om providential ci exista idei credibile care pot fi puse in aplicare.

Oamenii au simit-o pe propria piele si nu va mai merge demagogia ca va dam. Cred ca dincolo de a va revopsi, dincolo de a va rebrendui cea mai important argument este ce le propuneti romanilor. Eu nu cred ca o simpla rebrenduirea face ca oamenii sa spuna ca nu mai e PDL sunt altii, nu pacaliti pe nimeni.

Dar ar fi un lucru extraordinar un PDL care spune oamenilor ce urmeaza, care sune cu curaj alege Romania si asta trebuie sa facem, nu se pot creste salarile din aceste motive a fi un stil nou de a face politica. Vreau sa va spun ca eu n-am adoptat acest stil ca nu mai candidez si din acest motiv va tractez pe voi intr-o mare belea.

Veteranii partidului sa faca un pas inapoi

Sa nu-i desconsiderati pe romani ca ei inteleg foarte bine, nu schimbarea culorii este cea care va aduce succesul ci abordarea directa, sincera si daca ati putea sa numiti mai putini oameni care nu se stie de unde vin dar cand deschizi dulapul cade praful de schelete dupa el, ar fi iar un lucru bunisor.

La noi multa vreme coruptia politica a fost doar cu sacosa. Anii 2007-2008 au dezvoltat si coruptia bugetara. Este nevoie de un suflu nou si veteranii partidului trebuie sa inteleaga acest lucru. Veteranii partidului au fost cei care au avut forta sa faca o schimbare puternica la nivelul partidului, in 2001, iar eu azi le cer sa mai faca o data schimbare.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.