Cheltuieli populiste marca Oprescu: 700.000 de euro pentru programe sociale

Cheltuieli populiste marca Oprescu: 700.000 de euro pentru programe sociale

by September 28, 2011 0 comments

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a declarat astazi ca vrea sa aloce circa 700.000 euro pentru finantarea unor programe sociale dedicate pensionarilor, bebelusilor si copiilor de gradinita. Cheltuielile anuntate de Oprescu vor fi votate in sedinta Consiliului General (CGMB) de astazi, 28 septembrie. Anuntul privind programele sociale vine la o saptamina dupa ce USL a anuntat ca-l sprijina pe Oprescu pentru un nou mandat de primar la alegerile locale din 2012.

Cele trei programe sociale pe care Sorin Oprescu vrea sa le finanteze cu 700.000 de euro anual:

– servicii medicale gratuite pentru pensionari si un card valoric pe care sa-l poata folosi la cantinele sociale din subordinea Primariei. Este vorba despre un program de prevenire a imbolnavirilor si depistarii precoce a bolilor la persoanele dezavantajate. In Bucuresti sint aproximativ 34.000 de pensionari care au pensie de pina la 400 de lei.

– acordarea unui pachet pentru nou-nascuti tinerelor mame care nasc in maternitatile de stat. Pachetul va fi compus din pampersi, lapte praf si un manual de ingrijire a bebelusului.

– acordarea unui pachet de hrana pentru copiii din gradinite. Pachetul va fi stabilit impreuna cu medicii nutritionisti si va cuprinde in principal biscuiti, lapte, cereale, fructe, miere de albine.

Cheltuielile anuntate de Oprescu ar trebui aprobate de CGMB in cadrul rectificarii bugetare.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.