Marcel Pavel si FRF vor fi amendati pentru pocirea imnului national

Marcel Pavel si FRF vor fi amendati pentru pocirea imnului national

by September 7, 2011 0 comments

Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, a anuntat ca va amenda cu cate 5.000 de lei pe Marcel Pavel si Federatia Romana de Fotbal (FRF), pentru intonarea modificata a imnului national, inaintea meciului Romania-Franta, pe Arena Nationala. “Drapelul, imnul si stema sunt simboluri ale statului roman si nu avem voie sa ne batem joc de aceste simboluri. Indiferent daca este greseala sau nu, cel care intoneaza public imnul national are datoria sa respecte valorile nationale”, a declarat Atanasoaiei.

Mihai Cristian Atanasoaei sustine ca, potrivit HG 1157/2001, constituie contraventie “intonarea imnului national cu alt text si cu alta partitura decat cele stabilite de lege” si se sanctioneaza cu amenda intre 2.500 si 5.000 de lei, Prefectura fiind una dintre institutiile care pot aplica aceasta masura.

Interpretul Marcel Pavel a cantat intr-o varianta modificata imnul national, in debutul partidei Romania-Franta, renuntand la versurile “Si ca-n a noastre piepturi pastram cu fala-un nume/ Triumfator in lupte, un nume de Traian!”, el explicand ca a fost alegerea sa, agreata si de FRF.

“Se interpreta politic daca spuneam asta. Mi s-ar fi reprosat daca as fi cantat cu Traian”, a declarat interpretul facand referire la presedntele Romaniei, Traian Basescu.
“Am ales sa repet primele doua versuri pentru a-i indemna la lupta pe jucatorii echipei nationale a Romaniei, este un indemn la lupta”, a spus Pavel.
Ultima explicatie pe care a gasit-o Marcel Pavel s-ar putea sa nu fie tocmai pe placul suporterilor, care probabil ca ar fi dorit o interpretare normala a imnului, tocmai pentru a putea canta si ei. “Spectatorii nu prea stiu alte versuri, iar eu voiam ca publicul sa cante cu mine”.
Iata versiunea originala a strofei a doua:
“Acum ori niciodata sa dam dovezi la lume
Ca-n aste maini mai curge un sange de roman,
Si ca-n a noastre piepturi pastram cu fala-un nume
Triumfator in lupte, un nume de Traian!”.
Varianta cantata de Marcel Pavel:
“Acum ori niciodata sa dam dovezi la lume
Ca-n aste maini mai curge un sange de roman,
Acum ori niciodata sa dam dovezi la lume
Ca-n aste maini mai curge un sange de roman”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.