Realitatea Media, in faliment

Realitatea Media, in faliment

by September 5, 2011 5 comments

Elan Schwartzenberg cere insolventa Realitatea Media intr-un dosar inregistrat pe 2 septembrie, primul termen de judecata fiind 7 septembrie. Masura vine dupa ce, in primavara, Elan Schwartzenberg a cumparat pachetul majoritar de actiuni de la Sorin Ovidiu Vantu. Managerul Realitatea, Sebastian Ghita, a spus pentru HotNews.ro ca “stiam de aceasta intentie a actionarului majoritar” si ca “voi pastra contractul de management”.


Ghita s-a limitat sa spuna ca “in mod evident, Realitatea apartine telespectatorilor” si ca “insolventa este parte din viata unei companii”.

Insolventa este un pas inainte de intrarea firmei in faliment, iar aceasta procedura este ceruta de unele companii pentru a se proteja in fata creditorilor. In urma declararii insolventei de catre o instanta, compania vizata intra in administrarea unei companii specializate. In cazul Realitatea Media, ar putea duce la ruperea de facto a contractului de management cu societatea Asesoft, controlata de Sebastian Ghita.

Pana in momentul vanzarii Realitatea, Sorin Ovidiu Vantu s-a angajat intr-un conflict deschis cu Sebastian Ghita, manifestandu-si intentia de a rupe contractul de management incheiat cu acesta anul trecut. Dupa vanzare, si Elan Schwartzenberg si-a manifestat precautia in privinta contractului de management, recent el spunand intr-un interviu pentru Paginademedia.ro ca “sunt foarte nemultumit de situatia financiara actuala a grupului Realitatea, drept pentru care sunt numeroase critici la adresa managementului. Dar sunt foarte multumit de relatia cu Sebastian Ghita”.

Ulterior, Schwartzenberg a fost citat de Jurnalul National afirmand ca el si Sebastian Ghita vor fi “in continuare parteneri” pe baza unei intelegeri cu Sebastian Ghita personal, nu cu Asesoft.

Recent, Willbrook International, care negociaza preluarea The Money Channel, a anuntat ca a incheiat un contract prin care Realitatea se va muta intr-o cladire detinuta de aceasta companie. In prezent, Realitatea TV functioneaza intr-un contract pe baza unui contract de inchiriere intre Asesoft si C.N.I. Coresi.

Potrivit datelor afisate la Ministerul Finantelor, Realitatea Media a inregistrat, in 2010, o cifra de afaceri de 97,5 de milioane de lei, pierderi de 86,2 milioane de lei si datorii de 308,5 milioane de lei. In 2009, cand cifra de afaceri se ridica la 127 de milioane de lei, pierderile ajungeau la 165,5 milioane de lei, iar datoriile – la 258,6 milioane de lei. Numarul de salariati a scazut de la 1026 in 2009 la 796 in 2010.

Facebook Comments

5 Comments so far

Jump into a conversation
 1. bixi alex
  #1 bixi alex 6 September, 2011, 13:57

  Era si timpul sa mai inchida un tonomat.

  Reply this comment
 2. demostene
  #2 demostene 6 September, 2011, 15:14

  Trustul Intact nu m-a dezamagit niciodata. Ramane in opinia mea singurul trust stabil, capabil sa asigure stabilitate atat telespectatorilor cat si angajatilor sai.

  Reply this comment
  • axl
   axl 7 September, 2011, 20:23

   ma bucur nespus de stabilitatea pe care ti-o ofera trustul intact. dupa cum ii spune si numele…nimic nu se schimba acolo, oricat de mult cer telespectatorii

   Reply this comment
 3. Aniela
  #3 Aniela 6 September, 2011, 15:58

  Pentru a avea rezultate bune, Realitatea ar avea nevoie de multi oameni competenti si profesionisti in tot ce inseamna functionarea unui trust. Un exemplu potrivit ar fi Intact. Jos palaria pentru munca lor, iar rezulatatul este audienta care-i claseaza pe primele locurisi nu numai.

  Reply this comment
 4. crestin
  #4 crestin 6 September, 2011, 16:51

  pacat de cei de la realitatea. Pe cine va mai umili Antena3 de acum incolo?

  Reply this comment

<