Arestari la Facultatea de Medicina din Iasi

Arestari la Facultatea de Medicina din Iasi

by October 12, 2011 0 comments

Directorul Centrului de Comunicare al Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” din Iasi, Adrian Ciureanu, si directorul administrativ al institutiei, Daniela Drugus, au fost retinuti noaptea trecuta de procurorii DNA, alaturi de Corvin Pughin, directorul firmei Maguay, care a realizat platforma de e-learning a universitatii de medicina, printr-un proiect cu fonduri europene in valoare de peste 6 milioane de lei. “Audierile au durat pina la ora 3”, a declarat procurorul Luminita Merisescu, purtatorul de cuvint al Directiei Nationale Anticoruptie Iasi, scrie Ziarul de Iasi. Cei trei sint acuzati ca au trucat licitatia pentru platforma de e-learning a universitatii.

In plus, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie, Vasile Astarastoae, si fiica sa, Daniela Astarastoae, erau programati astazi pentru ora 14:00 la audieri in acest dosar. “Dosarul fraudelor la UMF” vizeaza in total 19 persoane, printre care se numara si rectorul Astarastoae si fiica sa. Vasile Astarastoae este si presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Cele trei persoane retinute noaptea trecuta in acest dosar se afla acum la Tribunalul Iasi, unde magistratii urmeaza sa decida daca accepta propunerea de arestare preventiva facuta de procurori.

Evenimentul Zilei scrie ca acest dosar de coruptie se afla in lucru de un an, iar o firma a directorului de Comunicare din cadrul UMF Iasi, Adrian Ciureanu, a furnizat servicii universitatii in valoare de 6 milioane de lei. Ciureanu e un vechi prieten al rectorului Astarastoae, cei doi avand o firma impreuna, mai scrie Evz.

Proiectul european de trucarea caruia sunt acuzati cei trei se refera la o platforma de e-learning care permite studentilor accesul la toata documentatia de curs si la informatii suplimentare, dar si examinarea prin mijloace electronice.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<