Cutremur devastator in Turcia. Bilant provizoriu: 264 de morti

Cutremur devastator in Turcia. Bilant provizoriu: 264 de morti

by October 23, 2011 0 comments

Cel putin 264 de persoane si-au pierdut viata si peste 1000 au fost ranite in urma devastatorului cutremur de duminica din sud-estul Turciei. In plus, 970 de cladiri din zona epicentrului au fost grav afectate. Autoritatile nu furnizat deocamdata informatii oficiale referitoare la numarul victimelor, in asteptarea mai multor date in urma inspectiei guvernamentale in zona afectata de cutremur.
Cel mai puternic au fost lovite cateva districte din provincia Van (estul tarii). Desi epicentrul seismului de 7,2 grade a fost localizat in zona Van, distrugeri se inregistreaza pe intreg teritoriul de sud-est al tarii. In total, conform estimarilor preliminare, s-au daramat in jur de 50-70 de cladiri.
Echipele de salvare au recuperat de sub daramaturi un numar mare de persoane, toate acestea au fost trimise in unitatile spitalicesti pentru asistenta sau evaluare. Din cauza afluxului mare de raniti, facilitatile medicale locale nu pot face fata si sunt fortate sa acorde asistenta medicala direct in strada, in fata spitalelor sau chiar in curtile interioare.
In prezent, in zona de dezastru continua sa vina alimente si produse de prima necesitate. ‘Semiluna rosie’ turca , guvernul si armata au trimis de urgenta mai multe avioane militare si camioane cu ajutoare, intre care generatoare diesel electrice, apa si corturi pentru sinistrati.
Turcia a primit oferte de asistenta pana in prezent din partea a mai mult de zece tari – Israel, Grecia, SUA, Marea Britanie, Rusia, Germania, Polonia, Bulgaria, China, Japonia si Georgia. Azerbaidjanul a trimis deja in provincia Van o echipa de salvare compusa din 120 de persoane.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<