Marius Petcu nu poate justidica o avere de 725.000 euro

Marius Petcu nu poate justidica o avere de 725.000 euro

by October 17, 2011 0 comments

Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca liderul de sindicat Marius Petcu nu poate justifica  suma de 3.024.615 lei (aproximativ 725.312 euro), reprezentand diferenta intre averea dobandita si veniturile realizate in perioada exercitarii functiei de presedinte al Federatiei Sindicale Sanitas si al CNSLR Fratia. Mai mult, el a declarat la Fisc ca are o casa cu 178 de mp patrati mai putin decat in realitate, pentru a plati impozit mai mic.

Potrivit unui comunicat al ANI, veniturile de natura salariala realizate de Marius Petcu in perioada exercitarii functiilor de presedinte al Federatiei Sindicale Sanitas din Romania ( septembrie 2004 – aprilie 2011) si al CNSLR-Fratia (septembrie 2000 – aprilie 2011), impreuna cu sotia sa, Claudia Petcu, au fost in cuantum total de 1.250.752 lei.

ANI a constat ca Marius Petcu nu poate justifica o avere de 3.024.615 lei  (aproximativ 725.312 euro).

De asemenea, Marius Petcu si-a dat acordul in vederea efectuarii unei expertize extrajudiciare asupra imobilului detinut de acesta in Bucuresti.

In urma acestei expertize, ANI a sesizat Primaria Sectorului 4 in vederea aplicarii dispozitiilor Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, intrucat suprafata imobilului detinut in Bucuresti, declarata organului fiscal in vederea impozitarii, este mai mica cu 178 mp decat cea rezultata din expertiza tehnica extrajudiciara, fapt care a determinat un calcul eronat al impozitului pe cladire.

Agentia transmite ca a sesizat Comisia de Cercetare a Averilor de pe langa Curtea Apel Bucuresti, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la averea dobandita si veniturile realizate de Marius Petcu.

In aprilie 2011, Marius Petcu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mita in forma continuata.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.