Mircea Sandu si Dragomir, urmariti penal de DNA pentru dezafilierea Craiovei

Mircea Sandu si Dragomir, urmariti penal de DNA pentru dezafilierea Craiovei

by October 22, 2011 0 comments

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, au fost pusi sub acuzare de procurorii DNA, in lagatura cu modul in care a fost dezafiliata Universitatea Craiova. Saptamana viitoare au fost citati la DNA, pentru a fi audiati. Alaturi de Sandu si Dragomir, mai sunt cercetati opt membri ai Comitetului Executiv al FRF.

Dragomir a confirmat sambata ca este citat la DNA pentru data de 27 octombrie, iar Mircea Sandu pentru 28 octombrie.

“Mircea Sandu va veni pe 28! Am primit citatia asta de vreo doua saptamani. Ce aparare sa ne facem? Noi am respectat regulamentele. Din punct de vedere sportiv a fost retrogradata Craiova. Nu ne-am dat seama ca Mititelu a facut doua Universitati paralele decat dupa ce a facut FISCUL control. Toate fraudele lui Mititelu vor iesi la lumina. Vom demonstra cu documente ca Mititelu a dat in judecata FRF. Sa raspunda cei care au gresit. Mititelu i-a furat un milion lui Piturca. Daca as fi eu procuror, nu ma pot acuza pe mine! Nu am facut decat sa luam masuri pe cale sportiva “, a declarat Dragomir.
Comitetul executiv al FRF a dezafiliat Universitatea Craiova inainte de startul campionatului, motivandu-si decizia prin gestul patronului Mititelu de a fi actionat institutia intr-o instanta civila, intr-un litigiu anterior. Conform normelor FIFA, cluburile de fotbal trebuie sa isi rezolve litigiile in comisiile sportive, ceea ce – spune FRF – Universitatean Craiova nu a facut. 
Adrian Mititelu a publicat saptamana trecuta un document din care reiese ca actiunea pentru care a fost dezafiliat fusese inaintata impotriva antrenorului Victor Piturca, si nu impotriva Federatiei.

DNA pregateste si un sechestru asigurator pus pe bunurile si conturile federatiei si ale ligii, dar si pe averea personala a membrilor Comitetului Executiv, in vederea unei eventuale recuperari a prejudiciului creat Universitatii Craiova prin pierderea jucatorilori.

100 de milioane de euro este, cu aproximatie, valoarea daunelor pe care le cere Adrian Mititelu pentru excluderea Craiovei, reprezentand valoarea jucatorilor pierduti, conform clauzelor de reziliere, precum si daune morale.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.