Scandalurile din PDL Salaj se tin lant

Scandalurile din PDL Salaj se tin lant

by October 14, 2011 2 comments

Prim-vicepresedintele Gheorghe Stanciu este pe cale sa fie dat afara ,iar mai nou, o parte din liderii filialei, “manati in lupta” de presedintele Lucian Bode pun la cale inlaturarea din functia a subprefectului Onorica Abrudan, declarata indezirabila in partid. Noua propunere: Ana Maria Pernes, actualmente director adjunct la Casa de Pensii Salaj. Cine o vrea in scaunul prefecturii? Radu Cristescu, fost presedinte al ADS, dat afara cu scandal pentru abuzuri si ilegalitati multiple.

Cristescu ar avea unele relatii speciale cu Ana Maria Pernes, de cel putin un an, sustin surse din cadrul PDL. Drept urmare, Radu Cristescu, bun prieten cu Lucian Bode, i-a “soptit” acestuia varianta propunerii de eliberare din functie a Onoricai Abrudan si numirea in acest post a apropiatei lui. Insa, ceasta intentie, apparent nevinovata, provoaca mari problemele “de stat” . Aceeasi Ana Maria Pernes, este o foarte buna cunostinta si a primarului democrat-liberal din Simleul Silvaniei, Septimiu Turcas, om de vaza in organizatia PDL Salaj. Cei doi se cunosc foarte bine de vreo trei ani. Intre timp,lui Turcas i-ar fi ajuns la ureche barfele din targ despre micile intalniri dintre Ana Maria si Radu, ceea ce a provocat un mare cutremur in straturile superioare de partid. Septimiu Turcas i-ar fi spus in fata lui Bode ca va pleca la PNL, daca Cristescu va mai calca in Salaj, ne mai povestesc sursele noastre.

In aceasta telenovela de partid a intrat insa si Lia Stanca, patroana mai multor hoteluri si a firmei Vidalis, fosta sotie a ex-presedintelui PD, Viorel Stanca. Aceleasi surse sustin ca doamna Stanca, una dintre cele mai bogate femei din Ardeal, este o cunostinta foarte buna a aceluiasi Radu Cristescu.O relatia atat de apropiata, incat Cristescu ar fi fost cadorisit cu un BMW 750, in valoare de peste 100 000 de euro. Lia Stanca ar fi reactionat foarte dur la auzul vestii ca Ana Maria Pernes ar putea fi numita in functia de subprefect. Astfel, l-ar fi amenintat pe Bode ca-i va taie subventiile la partiddaca prea fumoasa Ana Maria Pernes va ajunge subprefect. Drept urmare, seful organizatiei democrat-liberale se afla intr-o mare incurcatura: sa-i faca pe plac prietenului sau Radu Cristescu sau sa-l pastreze in partid pe Septimiu Turcas si sa pastrze robinetul deschis la bugetul puternicei investitoare, Lia Stanca. Si totul din cauza relatiilor prea aproapiate intretinute de “oamanenii de stat” din judetul Salaj, care, la un moment dat pot provoca “gelozii politice”. Oricum, Lucian Bode va trebui sa dea socoteala pentru scandalurile din filial lui in fata conducerii centrale, mai ales in fata secretarul general, Ioan Oltean care doreste sa clarifice situatia din PDL Salaj.

Facebook Comments Box

2 Comments so far

Jump into a conversation
 1. Marina
  #1 Marina 15 October, 2011, 12:17

  Stanciu si mocanu,sunteti jalnici!

  Reply this comment
 2. stefan m
  #2 stefan m 17 October, 2011, 19:17

  Un articol demn de ziarul “Can Can”. Cat neprofesionalism…

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.