Tariceanu a pierdut procesul de calomnie cu Emil Boc in dosarul Sterling

Tariceanu a pierdut procesul de calomnie cu Emil Boc in dosarul Sterling

by October 19, 2011 0 comments

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a pierdut procesul de calomnie intentat actualului premier, Emil Boc, in dosarul acordului dintre ANRM si Sterling Resources. Decizia a fost luata miercuri de magistratii Tribunalului Bucuresti si este definitiva, anunta B1 TV. Tariceanu ceruse daune de 100.000 de lei pentru acuzatii defaimatoare lansate de Emil Boc in legatura cu dosarul Sterling.

Calin Popescu Tariceanu l-a actionat in instanta pe Emil Boc dupa ce acesta din urma a facut mai multe declaratii in care il acuza pe fostul prim-ministru de subminarea economiei nationale prin incheierea acordului cu Sterling.

“Toate aceste afirmatii grave sunt mincinoase. Ele aduc atingere reputatiei mele, imaginii mele publice si imi produc un prejudiciu moral”, a sustinut Tariceanu la momentul deschiderii procesului, acuzandu-l pe Emil Boc de calomnie si solicitand daune de 100.000 de lei.

Potrivit lui Calin Popescu Tariceanu, hotararea de Guvern 1446/2008 privind aprobarea Actului aditional nr. 11 la contractul de explorare si impartire a productiei pentru doua perimetre din Marea Neagra, incheiat intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si Sterling Resources Ltd., a fost initiata si adoptata cu respectarea tuturor prevederilor si procedurilor legale de catre Guvernul pe care l-a condus in calitate de prim-ministru.

Calin Popescu Tariceanu l-a dat in judecata si pe presedintele Comisiei pentru industrii a Camerei Deputatilor, social-democratul Iulian Iancu, caruia ii solicita daune de 100.000 de lei in legatura cu declaratiile acestuia privind afacerea Sterling.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.