Medicul lui Michael Jackson, gasit vinovat de moartea artistului

Medicul lui Michael Jackson, gasit vinovat de moartea artistului

by November 8, 2011 0 comments

Doctorul Conrad Murray, medicul personal al lui Michael Jackson, a fost gasit vinovat luni de omucidere involuntara a cantaretului de juriul Curtii Superioare din Los Angeles. Un strigat de bucurie s-a auzit la anuntul verdictului in randul fanilor defunctului ‘rege pop’, adunati intr-un numar foarte mare in fata tribunalului din California, noteaza AFP.

Judecatorul Michael Pastor de la Curtea Superioara din Los Angeles a ordonat luni plasarea in detentie a doctorului Conrad Murray. Acesta a parasit sala tribunalului incatusat. El a fost predat autoritatilor penitenciare care trebuie sa il plaseze in detentie pâna la 29 noiembrie, cand va fi data sentinta.
Potrivit judecatorului, comportamentul ‘imprudent’ al doctorului reprezinta un risc pentru siguranta publica si ‘detentia lui este adecvata’. El a refuzat orice posibilitate de eliberare pe cautiune.

Cei doisprezece jurati (sapte barbati si cinci femei) l-au declarat vinovat pe medic pentru ‘omucidere involuntara’. Dr. Conrad Murray, 58 de ani, risca pana la patru ani de inchisoare si ar putea fi exclus din ordinul medicilor.
El este acuzat de omor involuntar in moartea ‘regelui pop’, decedat la 25 iunie 2009 de o ‘intoxicatie grava’ cu propofol, un sedativ puternic folosit ca somnifer cu complicitatea doctorului Murray.

Acesta din urma a recunoscut ca i l-a administrat in dimineata zilei mortii cantaretului. In timpul pledoariei sale finale, Ed Chernoff, avocatul doctorului Murray, a dat asigurari ca acest cardiolog nu este decat un ‘peste mic’ in aceasta afacere si ca martorii parchetului au fost de acord sa fabrice toate piesele unei versiuni a faptelor ce il incrimineaza pe medic

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.