Presedintele CJ Neamt i-a atribuit fiicei sale contracte de peste 100.000 euro

Presedintele CJ Neamt i-a atribuit fiicei sale contracte de peste 100.000 euro

Presedintele CJ Neamt i-a atribuit fiicei sale contracte de peste 100.000 euro

by November 25, 2011 1 comment

Presedintele Consiliului Judetean Neamt, Vasile Pruteanu, este acuzat de Agentia Nationala de Integritate ca a aprobat 27 de contracte privind cumpararea de medicamente de la o forma unde fiica sa este administrator. Pruteanu va fi acum cerecetat de procurori pentru pentru conflict de interese si fals in declaratii.

Vasile Pruteanu a aprobat achizitii de medicamente si materiale sanitare, in valoare de 512.149 lei (118.828 euro), de catre Consiliul Judetean Neamt si unitatile subordonate, de la SC C&C FARM SRL, societate in cadrul careia fiica sa, Elena Iuliana Pruteanu detine calitatea de administrator, inca din anul 2008.

Consiliul Judetean Neamt si unitatile subordonate (Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva ‘Alexandru Rosca’ – Piatra Neamt, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului – Piatra Neamt, Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Pastraveni, judetul Neamt, Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Comuna Stefan cel Mare, Centrul de Ingrijire si Asistenta Targu Neamt, Centrul de Ingrijire si Asistenta Bozienii de Sus, Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Razboieni si Centrul de Ingrijire si Asistenta Oslobeni, judetul Neamt) au incheiat, in perioada 2010 – 2011, 27 de contracte cu SC C&C FARM SRL in vederea achizitionarii de medicamente si material sanitare in valoare totala de 512.149 lei.

Conform prevederilor Legii nr. 215/2001, legea administratiei publice locale, precum si a fisei postului, presedintele Consiliului Judetean exercita functia de ordonator principal de credite; intocmeste proiectul bugetului judetului si contul de incheiere a exercitiului bugetar si le supune spre aprobare consiliului judetean; raspunde de buna functionare a aparatului de specialitate al al consiliului judetean, a institutiilor si serviciilor de interes judetean si a societatilor comerciale si regiilor autonome de interes judetean.

De asemenea, ANI are indicii cu privire la savarsirea de catre Vasile Pruteanu a infractiunii de fals in declaratii, deoarece acesta nu a mentionat, in declaratiile de interese depuse in 2010 si 2011, contractele de achizitie incheiate in perioada 2010 – 2011, de fiica sa, in calitate de administrator in cadrul SC C&C FARM SRL, cu mai multe unitati din subordinea CJ Neamt

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Marian
    #1 Marian 29 November, 2011, 21:13

    Acest parvenit al politicii nemtene a avut tupeul si nesimtirea ca la deschiderea primei farmacii C&C sa solicite, sub forma unui ordin voalat ,medicilor din Spitalul Judetean Neamt sa oblige toti pacientii sa ridice medicamentele de pe retete (mai ales cele de pe programele nationale) DOAR de la farmacia lui, unde primeau un bon cu stampila, semnatura si data, bon care luna urmatoare trebuia prezentat medicului, in caz contrar nemaiprimind reteta. CRIMA !! exista inca astfel de bonuri

    Reply this comment

<