Secretarul general al Ministerului Sanatatii a cerut mita pentru fraudarea unui concurs

Secretarul general al Ministerului Sanatatii a cerut mita pentru fraudarea unui concurs

by November 9, 2011 0 comments

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Pitesti l-au trimis in judecata pe secretarului general in Ministerul Sanatatii, Gheorghe Sarb, acuzat ca a cerut mita de la mai multe persoane, pentru ai ajuta sa castige un concurs privind ocuparea functii de conducere in cadrul Directiei de Sanatate Publica Arges. Alaturi de el a mai fost trimisa in judecata Anca Elena Alexandrescu, director executiv, Mioara Bucur, director executiv adjunct si Octavian Iordache, director executiv adjunct economic in cadrul DSP Arges, acuzati de dare de mita.
Potrivit anchetatorilor, pe data de 11, respectiv 13 octombrie 2010, la Agentia Nationala a Functionarilor Publici a fost organizat un concurs pentru ocuparea functiilor publice de conducere vacante de director executiv, director executiv adjunct de sanatate publica si director executiv adjunct economic in cadrul Directiei de Sanatate Publica Arges, concurs la care s-au inscris si inculpatii Anca Elena Alexandrescu, Mioara Bucur si Octavian Iordache, care detineau deja functiile publice de conducere mentionate in baza unor ordine de delegare a functiei.
‘In acest context, in zilele de 9 si 13 octombrie 2010, inculpatul Sarb Gheorghe, in calitate de secretar general al Ministerului Sanatatii si de membru al comisiei de concurs pentru ocuparea functiilor mentionate mai sus, a primit de la inculpata Alexandrescu Anca Elena, pentru toti cei trei candidati, suma de 600 de euro si produse alimentare si nealimentare. Banii si bunurile au fost primite pentru a le furniza candidatilor subiectele propuse de reprezentantii Ministerului Sanatatii pentru ambele probe (scris si oral) ale concursului si pentru a le acorda un punctaj favorabil’, se arata in comunicat.
Sursa citata precizeaza ca Gheorghe Sarb le-a furnizat tuturor candidatilor subiectele de concurs, astfel ca, dupa examen, toti cei trei candidati au fost declarati admisi, fiind ulterior numiti in functiile publice de director executiv, director executiv adjunct de sanatate publica si director executiv adjunct economic in cadrul Directiei de Sanatate Publica Arges.
In vederea confiscarii, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra sumei de 600 de euro apartinand inculpatilor Alexandrescu Anca Elena, Bucur Mioara si Iordache Octavian.
DNA precizeaza ca Anca Elena Alexandrescu a mai fost trimisa in judecata de procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al DNA in legatura cu remiterea unei sume de bani, cu titlu de mita, presedintelui Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.