Valeriu Stoica si Marius Locic construiesc ilegal in Cotroceni

Valeriu Stoica si Marius Locic construiesc ilegal in Cotroceni

Valeriu Stoica si Marius Locic construiesc ilegal in Cotroceni

by November 23, 2011 2 comments

O noua cladire cu autorizatie de construire ilegala se ridica in centrul Capitalei, potrivit Asociatiei “Salvati Bucurestiul”. Beneficari: Valeriu Stoica, lider PDL, Marius Locic, un controversat om de afaceri si Cristiana Carmen Salomie, un fost proprietar care si-a redobandit la CEDO un imobil, reprezentata in instanta de Stoica. Cladirea se ridica in zona Cotroceni, o zona de patrimoniu strict protejata, pe strada Carol Davila 21A. Potrivit Asociatiei “Salvati Bucurestiul”, autorizatia de constructie prevede ridicarea unei cladiri de patru etaje, desi legea spune clar: doar doua etaje pentru zone protejate patrimonial.

Liderul PDL Valeriu Stoica, in asociere cu controversatul om de afaceri, Marius Locic ( n.r. implicat in diverse afaceri dubioase cu Gigi Becali si Marian Iancu, interogat in dosarul DNA senatorului PSD Catalin Voicu), construieste un imobil P+4 in strada Carol Davila nr 21 A, in zona Cotroceni. In aceasta afacere s-a implicat si Cristiana Carmen Salomie, fost proprietar al constructiilor existente la aceasta adresa, care si-a castigat drepturile de restituire la CEDO.

Doua etaje peste lege

Prima ilegalitate: PUZ-ul pentru aceasta zona, emis prin hotararea nr. 232/2005 Consiliului General al Capitalei, la propunerea primarului general de atunci, Adriean Videanu, cuprinde ridicarea de immobile in zona P+4 etaje, desi legea nu dadea dreptul decat la P+2.

Planul urbanistic era schitat pentru doua adrese: strada Carol Davila 32-34 A si strada Carol Davila 21 A. Beneficiarul PUZ-ului: omul de afaceri Marius Locic. Intre timp, in 2006, Cristiana Carmen Salomie, fostul proprietar al constructiilor ridicate la adresa Carol Davila 21 A castiga la CEDO dreptul de restituire in natura a bunurilor sale. Locatarii din acest case sunt evacuati, iar doamna Salomie vinde, dupa cate se pare, o parte din proprietati lui Marius Locic.

In asemenea conditii, Primaria Generala, condusa de aceasta data de Sorin Oprescu, modifica PUZ pentru adresa Carol Davila nr 21 A in 2009, potrivit hotararii nr 43/2009, unde apare ca figurand teren gol (n.r. este posibil ca vechile constructii sa fi fost daramate).

Apare a doua ilegalitate: PUZ cuprinde din nou construirea unui imobil P+4. Dup ace are hartiile in mana de la Primaria Generala, Marius Locic se duce la primarul sectorului 5, Marian Vanghelie pentry a-I elibera autorizatia de constructie. Vanghelie se grabeste si pe 13 octombrie 2009 ii elibereaza autorizatia, cu trei zile inainte de intrarea in vigoare a noii legi a urbanismului, prin care doar Primaria Generala avea dreptul sa emita autorizatii de constructii in zone de patrimoniu protejate.

Astfel, ca Locic primeste de la Vanghelie dreptul de a construi un imobil de patru etaje, desi legea urbanismului prevedea construirea de imobile cu maxim 2 etaje. Potrivit surselor noastre, Locic s-a asociat in aceasta afacere cu avocatul Valeriu Stoica, acesta cumparand o parte din acest imobil. De asemenea, cota parte din aceasta cladire a obtinut cu fostul proprietar al acestui teren, Cristiana Carmen Salomie.

Facebook Comments Box

2 Comments so far

Jump into a conversation
 1. Cotroceni
  #1 Cotroceni 29 November, 2011, 15:53

  Valeriu Stoica mai are o cladire in constructie si pe str.Dr.Panait Iatropol nr.13. E un vacarm de nedescris de la ora 7 pana la 19 inclusiv sambata. Nici aici nu a obtinut acordul vecinilor si totusi are autorizatie de constructie. E pe numele sotiei lui. Distruge structura de rezistenta a imobilelor invecinate fara nici o remuscare.

  Reply this comment
 2. vv
  #2 vv 12 December, 2011, 17:44

  Este INCITANT , CINE si Ce se ascunde in spatele portilor inchise din str.Dr.Staicovici nr 39tot in Cotroceni,peste drum de restaurantulSTADION;a aparut incet in cetisor o mega constructie,santier in permanenta dosit,s-a lucrat pe furis cu portile mereu inchise,fara vreun panou informativ;afara sta inocent un mic afis despre consultatii psihologice,in spatele portilor sunt mai multe imobile[aparent],sau poate unul singur cu 3-4 etaje;oricum este interesant,de locuit nici vorba,e o casa a MISTERELOR,oricum o MARE INVESTITIE!O fi anexa de la Guantanamo????

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.