Vantu pierde procese pe banda rulanta: de aceasta data cu Elena Udrea

Vantu pierde procese pe banda rulanta: de aceasta data cu Elena Udrea

by December 5, 2011 0 comments

Elena Udrea a castigat procesul cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, dupa ce acesta a acuzat-o de calomnie pentru informatii postate pe blogul personal al ministrului si i-a cerut despagubiri in valoare de un milion de euro, a decis luni Tribunalul Bucuresti, potrivit Mediafax. Sorin Ovidiu Vintu a actionat-o in instanta pe Elena Udrea pe data de 15 octombrie 2010, dosarul avand ca obiect raspunderea civila delictuala.

Avocatul Elenei Udrea spunea, la ultimul termen al procesului, ca singura proba adusa in acest dosar este un extras de pe blogul personal al ministrului Dezvoltarii Regionale. “La dosar, Sorin Ovidiu Vintu a depus doar un extras din pagina de blog a Elenei Udrea”, arata avocatul ministrului.

El a explicat si motivele pentru care Elena Udrea a scris despre Sorin Ovidiu Vintu pe blog: “Au existat la acea vreme o serie de articole de presa, atat pe publicatia Jurnalul National, cat si la Realitatea TV, privind un pretins complot al Elenei Udrea la deturnarea candidaturii lui Vasile Blaga la functia din PDL”, a explicat avocatul, aratand in continuare ca ministrul “a simtit nevoia unor luari de pozitie publica”.

Sorin Ovidiu Vintu l-a actionat in instanta si pe premierul Emil Boc, caruia ii cerea tot daune in valoare de un milion de euro. Vintu a pierdut procesul intentat primului ministru (dupa ce Boc declarase ca omul de afaceri ar pregati o lovitura de stat) pe data de 29 noiembrie. Decizia instantei in acest caz nu este insa definitiva, ea putand fi atacata cu recurs.

Sorin Ovidiu Vantu l-a dat in judecata si pe presedintele Traian Basescu, actiunea fiind inregistrata la Tribunalul Bucuresti in august 2009. La termenul anterior, din 18 noiembrie, instanta a stabilit amanarea cauzei pana la 17 februarie 2012. Si in acest dosar, cuantumul daunelor solicitate este de un milion de euro.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.