Laszlo Tokes, nu numai sovin, ci si rasist: El deplange “soarta albilor” din Europa

Laszlo Tokes, nu numai sovin, ci si rasist: El deplange “soarta albilor” din Europa

by January 31, 2012 0 comments

Europarlamentarul Laszlo Tokes se declara preocupat de faptul ca “rasa alba europeana” este supusa declinului demografic si afirma ca in Europa “s-a mărit exponential proportia celor care apartin religiei islamice”, adaugând: “Hai sa ne aparam si sa reusim sa supravietuim si sa inflorim”. “Ma depaseste sa dau un raspuns care s-ar cuveni sa fie dat de un expert. Parerea mea ar fi foarte subiectiva, eu sunt mai preocupat cu soarta demografica a Europei intregi”, a spus Tokes.Fostul episcop reformat a afirmat ca tendintele declinului demografic din Europa au fost estompate, o perioada, in tarile ortodoxe, dar acum si in aceste tari demografia este negativa, la fel ca în Europa Occidentala.

“In general, rasa alba europeana este supusa aceluiasi proces (de declin demografic – n.r.), si asta o spun cu compasiune. Ma refer mai ales la cei din Europa de Vest si ma bucura ca ortodoxia a adus un surplus in aceasta privinta, dar acum, in urma, si in tarile ortodoxe s-a răspandit acest fenomen tipic care caracterizeaza si Europa de Vest. Nici credinta nu ne mai ajuta, la urma urmei vedeti si la Oradea cum stau lucrurile, ca am descrescut in 25 de ani de la 75.000 de unguri la 42.000 de unguri. Si proportia varstelor este foarte negativa”, a sustinut Tokes. Intrebat daca apreciaza ca există un pericol de islamizare a Europei, Tokes a spus ca nu ar vorbi despre un “pericol”, dar este evidenta cresterea “exponentiala” a islamistilor în Europa.

“Nu as califica chiar ca pericol, pentru ca multiculturalitatea si principiul diversitatii etnice si religioase ne interzic sa ne exprimam in acest fel, dar este clar ca in 20 de ani s-a marit exponential proportia celor care apartin religiei islamice. Eu nu vorbesc impotriva lor, ci pentru noi, in interesul nostru, care nu suntem deocamdată membri ai religiei islamice. Deci, hai sa ne aparam si sa reusim sa supravietuim si sa inflorim”, a conchis Tokes.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.