O manifestatie anti-Basescu, care ar putea sa-i fie de folos lui Basescu

O manifestatie anti-Basescu, care ar putea sa-i fie de folos lui Basescu

by January 16, 2012 0 comments

Manifestatiile din Bucuresti au fost confiscate de huligani. Protestul anti-Basescu, anti-Guvern, anti-sistem s-a transformat in devalizarea centrului Capitalei. Odata cu caderea noptii, am vazut la televizor un adevarat razboi intre niste tineri exaltati si o armata de jandarmi dezorientata. Aparatorii ordinii publice doar au marsaluit intre Piata Universitatii si Piata Unirii cu armamentul si transportoarele de ultima generatie din dotare.

Au intrat in dispozitiv si au facut act de prezenta. In acest timp, vandalii ardeau masini, distrugeau magazine, daramau bordure, aruncau cu bolovani. Pe o suprafata de 6 km, o atmosfera de razboi. Huliganii nu au avut nicio treaba cu protestatarii din Piata Universitatii. Parca fusesera plantati special acolo. De altfel, acesti tineri au declansat violentele din randul protestatarilor pasnici, dar apoi s-au desprins pentru a declansa calvarul pe bulevard.

Nu au fost insotiti de oamenii care venisera sa manifesteze pasnic. Mai mult, in timp ce demonstrantii isi manifestau nemultumirile fata de regimul Basescu, huliganii se razboiau cu jandarmii. Sub privirile organelor de ordine, care se grupau si reorganizau periodic, “razboinicii” distrugeau totul in cale. De aceea nu prea intelegem ce s-a intamplat in noaptea fatidica in centrul Bucurestiului. Ne putem intreba insa cui foloseste o asemenea situatie.

De ce jandarmeria nu a intervenit la timp in forta? De ce o mana de tineri exaltati au fost lasati sa-si faca de cap? Putem spune insa ca presedintele Basescu ar putea sa-si duca la indeplinire un plan mai vechi, care nu i-a reusit pana acum si i-a creat o adevarata frustrare: schimbarea din functie a premierului Emil Boc. Invocand lipsa unei reactii hotarate din partea Guvernului, o slabiciune a institutiilor statului si o escaladare a nemultumirilor sociale, Basescu ar putea sa-l dea pe Boc “hrana” la multimile dezlantuite.

Asa Basescu ar putea numi un premier asa zis technocrat, pe care sa-l ghideze personal si care sa faca in continuare jocurile PDL. Asa presedintele va tine sub control, inclusiv financiar toate gruparile pedeliste, care vor trebui sa vina “in pelerinaj” la Cotroceni pentru a le satisface dorintele electorale.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.