CSM ii ancheteaza pe judecatorii care l-au scapat pe Dinel Staicu de puscarie

CSM ii ancheteaza pe judecatorii care l-au scapat pe Dinel Staicu de puscarie

by February 24, 2012 0 comments

CSM a anuntat, vineri, ca a dispus un control al Inspectiei Judiciare la Curtea de Apel Bucuresti, pentru a cerceta motivele pentru care aceasta instanta l-a scapat pe Dinel Staicu de sapte ani inchisoare, desi acesta avea o decizie definitiva si irevocabila de condamnare. Este pentru prima data cand CSM ancheteaza modul in care magistartii au dat o soluctie intr-un dosar. Actiunea are loc pe baza noii legi de raspundere a magistratilor.

Curtea de Apel Bucuresti a anulat condamnarea la sapte ani de inchisoare primita de Dinel Nutu, fost Staicu, in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor (BIR), in care acesta a fost judecat pentru complicitate la abuz in serviciu, dispunand anularea mandatului de executare a pedepsei. Instanta a admis o contestatie in anulare, pe motiv ca exista autoritate de lucru judecat, in sensul ca o alta instanta s-a pronuntat pe acuzatiile faptice aduse omului de afaceri.
Completul de judecata din dosarul BIR nu a constatat acest lucru si l-a condamnat pe Dinel Nutu la sapte ani de inchisaore. Prin decizia luata miercuri instanta a constatat ca, intr-o alta cauza, Curtea de Apel Craiova a stabilit ca Dinel Staicu nu se face vinovat de acuzatiile pentru care a fost judecat si condamnat in dosarul BIR.
Oficiali ai Curtii de Apel Bucuresti au explicat ca la Craiova, in recurs, s-a judecat o plangere facuta de un petent nemultumit de o decizie a procurorilor craioveni care il scoteau de sub urmarire penala pe Dinel Staicu. La acel moment, instanta craioveana a respins plangerea acelei persoane, constatand astfel, definitiv, ca Dinel Staicu nu este vinovat de faptele pentru care a fost judecat in dosarul BIR.
Astfel a aparut autoritatea de lucru judecat, in sensul ca o alta instanta s-a pronuntat deja cu privire la aspectele faptice ce compuneau acuzatia pentru care a fost judecat Staicu in dosarul BIR.
Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva, astfel ca mandatul de executare a pedepsei emis pe numele lui Dinel Nutu in dosarul BIR a fost anulat.
Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv, in 4 aprilie 2011, pe Dinel Staicu la sapte ani de inchisoare cu executare in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor, instanta reducand cu cinci ani pedeapsa primita de acesta la Tribunalul Capitalei. Omul de afaceri a fost de negasit, astfel ca instanta de executare a pedepsei l-a dat in urmarire nationala pe vechiul nume.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.