Cum a facut avere primarul din Simleul Silvaniei? Proprietati de peste 600 000 de euro, la un salariu de bugetar

Cum a facut avere primarul din Simleul Silvaniei? Proprietati de peste 600 000 de euro, la un salariu de bugetar

by February 15, 2012 25 comments

Primarul din Simleul-Silvaniei, Septimiu Turcas a facut avere in ultimii ani. Si-a ridicat  o vila de toata frumusetea si a achizitionat doua apartamente ultracentrale intr-un bloc nou din centrul orasului. Toate, intr-un singur an,in 2011. Casa, pe numele lui si a sotiei, iar apartamentele pe numele contabilei sale, cu care primarul are o relatie speciala. De asemenea, Turcas i-a cumparat  fiului sau o garsoniera la Cluj-Napoca si mai are in proprietate un alt apartament, mai modest, de pe vremea cand nu era o persoana publica. Potrivit declaratiei de avere, edilul din frumosul orasel transilvanean nu poseda decat un salariu de la stat, iar sotia lui, este o biata contabila la gradinita urbei.

Primarul din Simleu s-a mutat in casa noua la sfarsitul anului trecut. Dupa ce in 2010 si-a cumparat terenul necesar, in suprafata de 1400 mp, in 2011, in numai jumatate de an, a si ridicat constructia. O vila impetuoasa, construita pe strada Simion Barnutiu, langa unitatea militara, in valoare de peste 300 000 de euro, avand demisol, parter si doua etaje, precum si o parcare. Tot anul trecut, Septimiu Turcas a achizitionat doua apartamente in buricul targului, pe numele contabilei de la primarie, Laura Ihos. Apartamentele ar fi fost cumparate, ( unul prin banca, prin programul “Prima Casa”) prin intermediul firmei la care sotia sa, Carmen Dana Turcas  este administrator, SC Orasim SRL. In declaratia de interese a primarului, sotia sa nu apare ca ocupand functia de   administrator la o firma! De asemenea, potrivit declaratiei de avere,  in 2008, Septimiu Turcas a cumparat o garsoniera de 40 mp in Cluj-Napoca.

Proprietati mari la venituri mici

Locuinta este folosita de fiul primarului, George Catalin Turcas, student la Universitatea Babes Bolyai, cu o bursa lunara de 1350 lei. Daca este sa facem un calcul “la rece”, am spune ca din 2008 pana astazi, de cand a intrat in mandat, edilul a “produs” peste 600 000 de euro, reprezentand o vila plus teren, doua apartamente si o garsoniera. In declaratia de avere, Septimiu Turcas “raporteaza” doar un salariu lunar de primar, in valoare de 31.344 lei pe an/2612 lei pe luna, iar sotia sa incaseaza, in calitate de contabila la gradinita nr.2 in oras, un venit anul de 28.010 lei/ 2334 lei lunar. La aceste venituri mai adaugam, tot potrivit declaratiei de avere, doua imprumuturi contractate de familia Turcas: 35 000 de euro, in 2010, de la Dorin Ovidiu Pop, pana in 2020 si 42.800 euro de la BCR, pana in 2036. In  concluzie, veniturile “la vedere”,  cu imprumuturi cu tot, inscrise in declaratia de avere, pe ultimii doi ani ar fi in valoare de maxim 90 000 de euro. Pare o diferenta foarte mare: bunuri adunate de peste 600 000 de euro, iar bani incasati – 90 000 de euro. Totodata, potrivit unor surse locale, firma SC Micro Simex , parte a grupului de firme SC Simex i-ar fi mobilat toata vila primarului. Ilustrativ este faptul ca aceasta societate l-a finantat pe edilul PDL in campania electorala de la alegerile locale din 2008 si a sponsorizat acelasi partid si in campania prezidentiala din 2009. Aceeasi firma ar fi obtinut si numeroase lucrari publice cum ar fi mobilierul stradal din Parcul Central.

Horia Georgescu (ANI) :  Trebuie justificate cu acte toate proprietatile achizitionate

Secretarul general al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu ne-a declarat ca primarul din Simleul Silvaniei este obligat ca pana in luna iunie, anul acesta sa-si declare toate bunurile achizionate anul trecut  si sa justifice modul in care le-a achizitionat. “Se va face o expertiza juridica si financiara a tuturor bunurilor. Trebuie jusficate financiar, cu acte toate proprietatile, altfel se va supune rigorilor legii”, a mai declarat Georgescu.

Edilul, foarte apropiat de subalternele sale

De notorietate este si viata privata a primarului Turcas. Fiind casatorit si cu doi copii, edilul este foarte apropiat de unele dintre angajatele lui. Astfel, edilul si-a permis sa achizitioneze doua apartamente in centrul orasului pe numele contabilei lui,  Laura Ihos. De asemenea, intr-un alt articol al ziarului nostru relatam faptul ca un scandal monstru a fost declansat dupa ce un apropiat al liderilor PDL Salaj, Radu Cristescu ( fost presedinte ADS, urmarit penal in mai multe dosare penale), a “ravnit” la  Ana Maria Pernes,  director adjunct al Casei de Pensii Salaj. Cei doi “cocosi” si-au disputant intaietatea in fata subalternei lor pe linie de partid.

Am incercat sa luam legatura cu domnul primar prin telefon, dar din pacate nu putut stabili legatura.

Facebook Comments Box

25 Comments so far

Jump into a conversation
 1. Geo
  #1 Geo 15 February, 2012, 19:51

  Asta ii dicteaza lui Bode (Lucian Bode – noul ministru al economiei -n.r.) ce sa faca! Nimic nu se face in PDL Salaj, fara aprobarea lui Turcas!

  Reply this comment
 2. buna zua
  #2 buna zua 17 February, 2012, 14:33

  mai adaugati si masinile VW. si utilizarea in scopuri personale si de partid democrat a mijloacelor auto ale primariei. si cateva hectare de teren (parcelate deja) vizavi de unitatea militara. si mai are

  Reply this comment
 3. Anonymous
  #3 Anonymous 18 February, 2012, 18:41

  PE AVEREA FACUTA ARE ACTE, O SA IASA DIN NOU PRIMAR PT CA A FACUT PT SIMLEU MAI MULTE CA TOTI PRIMARII DIN 89 INCOACE, VOI CIRCOTASILOR COADA INTRE PICIOARE SI ROIU…..

  Reply this comment
  • admin
   admin Author 18 February, 2012, 21:20

   Pt asa zisul Anonymus

   Asta o s-o stabileasca ANI, care o sa controleze toate actele familiei. Oricum, daca are acte, le tine ascunse, ca in declaratia de avere sau de interese nu apare nimic

   Reply this comment
 4. marioara
  #4 marioara 19 February, 2012, 20:48

  admin,e bine ca esti atent la comentarii.Stim ca “nu esti platit de Mocan”.Subiectele tale din zona SJ sunt Vass,Cristescu ,Bode si Turcas.Trage tare cu incasarile de la Mocanu,in viitorul apropiat n-o sa mai ai de la cine.Succes!(apropos,o casa pe la noi se face cu 60-70 mii de eur si cea mai scumpa s-a vandut cu 120.000 in simleu vreodata)

  Reply this comment
  • admin
   admin Author 19 February, 2012, 23:03

   D’na sau d’soara Marioara! Vad ca faceti parte din corul de aplaudaci ai primarului. Daca nu ati aflat pana acum, rostul presei este de a descoperi mizeriile pe care le fac guvernantii nostri. Si stiu ca prietenii dvoastra portocalii sunt foarte manjiti. De asta ar trebui sa va preocupati, ca simpli cetateni din Simleu. In rest, manevre de astea cu Mocanu sau cu altul, sunt doar praf in ochi..micile diversiuni de doi bani. Apropos…vila lui Turcas, este doar un mic apartament..criza, criza, dar nici chiar asa!

   Reply this comment
 5. observator
  #5 observator 20 February, 2012, 14:30

  Aritmetica bat-0 vina, mai marioara numai casa estimata de tine , sa zicem la 120 mii de euro , depeseste veniturile primarului fara alte “achizitii”.In alta ordine de idei, despre “prietenii” tai enumerati mai sus ‘ propui “sa nu le numere nimeni oule ? ” In mod normal n-ar trebui sa deranjeze pe nimeni , nici un fel de control din partea autoritatilor . S-auzim de bine !

  Reply this comment
 6. Anonymous
  #6 Anonymous 22 February, 2012, 20:22

  eu in locul vostru i-as pune in carca toate averile angajatilor din primarie ca de este doar edilul iar casa cred ca se invarte dupa soare la cat ati estimat-o sau o confundati cu RANDRA dar cel mai usor este sa arunci cu noroi .Eu nu zic sa nu le numarati ouale dar sa o faceti corect nu ca si Roberta Anastase voturile.

  Reply this comment
 7. anonom
  #7 anonom 24 February, 2012, 09:02

  se stie ca de la reabilitarea blocului p5 a primit suma de 30.000 de roni de la firma executanta adica sc AVRIL srl si sa nu uitamde euro trans din simleu si puscas lazar compani care contibuie mereu pt bugetul personal al .lui domnul turcas astea ar trebui anchisi pe viata cu munca silnica si confiscat tot ce au ancepand cu bunici lor ca doar nu sior trecut tot pe numele lor

  Reply this comment
 8. myky
  #8 myky 28 February, 2012, 20:20

  toata porcaria asta este pornita de unii MOGULI ai orasului Simleu ,care prin articole de genul asta vor sa-l puna intr-o umbra proasta pe Septimiu si carora nu le mai ajunge CIOLANU. Astia sunt bine cunoscuti in oras:Biris,Pop si Mocanu (mai nou si %puscas lazar trans%). Acestia toti,viseaza sa-l dea jos de la primarie pe Septimiu. Eu le urez bafta dar le aduc aminte ca primarul orasului Simleu a fost, ramane si va fii Septimiu Turcas. nu putem sa contestam tot ce a facut acest om pe parcursul mandatelor lui la primarie,in schimb ceilalti mai sus amintiti au %tras focul sub oala lor% cat au putut. Va sugerez sa le faceti si lor o ancheta ,sa vedem cum le merg afacerile(majoritatea afaceri cu statul)….cam cat costa o pensiune…o crescatorie de surioni….sunt milioane de euro care se trec dintr-o firma in alta ca sa li se piarda urma….

  Reply this comment
 9. vv
  #9 vv 29 February, 2012, 17:38

  ce a face si turcas cu atata avere. la fel va imbatrini si el ca toti ceilalalti din simleu.

  insa o intrebare ramane. oare cate locuri de munca sunt la simleu in momentul de fata?

  Reply this comment
 10. nevroticu'
  #10 nevroticu' 1 March, 2012, 21:55

  mai fratilor pai asta i pui de popa sau de drac ?

  1. e greco catolic si n calitate de primar o luat casa parohiala de la ortodocsi…deci ne-o lucrat…ca o tinut cu tatusa-u ala de i popa unit

  2. daca facea 10 % pentru oras, din ceea ce-o facut pt el si pt prietenii aia ai lui (care toti au firme de facut drumuri si betonat- afaceri ce se pot face cu statul ) Simleul dragilor era un mic Monaco..adica Crasna era curata..terasata si navigabila cu barcute verzi ce pluteau printre frumoasele salcii simleuane, precum si pista de alergare si de recreere de mal…. dar desigur nu se vrea…
  Se vrea doar castig propriu si personal….psihologie de haita….
  in concluzie : avem un oras betonat…in care politia nu i in stare sa mentina linistea si ordinea intrucat Camazo si Co. bat de le sar capacele… avem concursuri de viteza pe sosele…. avem pdl-isti care umbla beti la volan… avem un primar fricos…cu o educatie de parvenit nu de popa… si cu un anturaj periculos !!! ca sa nu zic mai multe….de lipsa canalizarii…drumuri de tara..sau apa netrasa ….
  acuma ar mai fi o chestie..! ce-o facut parvenitu’ si ce-o facut prf. Gutu ar zice unii…. pai raspunsul meu e urmatorul….Gutu nu a fcut nik pe ca-i un biet profesor ce-a crezut in morala si-n echitabilitate umana….adica daca is oamenii saraci cum sa umblu eu in pasaturi si s ami fac vila de 200.000 euro…mai bine ca ei… se numeste educatie si verticalitate…
  In fine, septimiu asta pt mine i un parvenit…un nesimtit , o rusine pt o familie de preot… rusine..rusine … pt toti care se cred oaemni de afaceri..si se plimba in limuzine….neavand coonstiinta ca unii oaemni nu au de lucru !!!!!
  astra sa faceti domnule primar nesimtit…sa aduceti investitori….sa creati locuri de munca….. asta sa faceti !!!!

  Reply this comment
 11. Anonymous
  #11 Anonymous 3 March, 2012, 11:32

  legat de locurile de munca cred ca suntem un pic fara obraz sa nu observam
  numeroasele firme mari (gen Ara, Simex, grupul de firme Simex, Valenti, printre care si Lazar si Puscas Trans, Izomat, Solex etc)din acest oras cu sute de angajati, urmate de firmele mai mici cu cativa angajati, sa nu uitam de un numar destul de mare de scoli si gradinite in comparatie cu alte orase si de spitalul orasenesc care in ultimul timp a avut tot felul de modernizari pentru a invata copii sau a fi tratati atat prietenii cat si dusmanii primarului
  , plus okazia de a cumpara unele produse ieftine de la doua supermarketuri, pentru cei care chiar isi doresc sa lucreze sigur isi gasesc ceva de lucru in acest oras mic dar totusi mare, datorita lor parintii, fratii , surorile , copii nostri au un venit mai mare sau mai mic, pentru asi intretine familiile, muncind fie la prietenii primarului fie la dusmanii lui
  deci in consecinta domnu primar din puctul meu de vedere nu cred ca tot ce a facut pentru oras a facut numai pt el si prietenii lui, a facut pt tot orasul indiferent de etnie sau culoare politica
  Ar trebui sa vedem lucrurile in adevarata lor valoare
  aviz amatorilor ar fi bine pentru cultura voastra generala sa mai calatoriti din cand in cand si prin judet sa vedeti la ce nivel inalt se afla Simleu Silvaniei in comparatie cu alte localitati din judetul nostru, gen Cehu Silvaniei, Jibou, sa vedeti acolo drumuri de tara si locurile de munca, sa spunem ca municipiul Zalau chiar depaseste Simleu Silvaniei prin faptul ca este municipiu adica cu numele si numarul locuitorilor care este mai mare, in schimb uitativa in primul rand la ei ce drumuri de tara au
  legat de domnu Primar, dupa parerea mea un primar trebuie sa fie sociabil cu toata lumea, practic sa ajute populatia localitati unde isi are mandatul, sa fie prieten cu toata lumea, sa faca totul pt oras, si este normal sa aiba si prieteni, doar nu este salbatic si nu traieste in jungla, este normal si faptul ca ceilalti “prieteni’ de la alte partide politice sa ii fie dusmani si sa nu vrea sa ii vada calitatile
  probabil le este frica la alegeri de domnul primar Turcas de tot se leaga de dansul
  eu personal zic ca orasul nostru sa modernizat mult in ultimii ani, prin refacerea parcului, malul raului Crasna ,spatiu de joaca pentru copii,
  ridicarea unei sali de sport,izolarea termica a unor blocuri,a trotuarelor, introducerea canalizarii si a apei potabile pe unele strazi, asfaltarea unor strazi, este normal ca aceste lucrari trebuie continuate, pentru ca nu se pot face peste noapte, si sunt convins ca vor fi in continuare pentru ca mai este de lucru.
  facand parte din cetatenii orasului sigur mai sunt cetateni care chiar vor sa vada realizarile orasului nostru si nu cearta ca primaru are nu stiu ce avere , ca si-a facut casa ca o fi sau pati, sa fim realisti valoarea estimata de 600.000de euro ii un pic cam fabulista, acuma nu are voie sa aiba nimica trebuie sa fie lipit pamantului, ca ulterior sa ne putem lega ca are prea multe, asta sa fie imaginea unui primar? nu cred
  in acest oras sunt foarte multi oameni cu coloana vertebrala, da nota si numeroasele firme ale diferitilor investitori care au afaceri si nu numai, intelectuali, etc care vad lucrurile asa cum sunt
  AR TREBUI SA FIM MANDRI CA TRAIM IN ACEST ORAS NU SA IL COMPARAM CU”DRUMURI DE TARA”vor ajunge si ele la oras sunt convins

  Reply this comment
 12. nevroticu'
  #12 nevroticu' 3 March, 2012, 18:57

  Draga Anonymus, deci pentru cultura d-voastra de intelectual antedecembrist banuiesc:

  1. Firmele Simex, Arra,grupul Simex,Izomat, Valenti .. sunt firme private… cu echipe excelente de manageri in speta grp. Simex…care tine cu adevarat orasul… deci nu i cazul sa atribuiti merite primarului…

  2. Domn Primar nu numai ca a respins acei investitori straini (asta pentru cei care stiu) pentru a le pune la dispozitie teren pt investitie…. respins pt ca strainii nu stiau cei aia “spaga” — el a facut o mare idiotenie…. care concureaza cu subminarea economica a orasului… si anume — a adus doua centre mari Unicarm si Peny — ori acest lucru intr-un oras mic e foarte periculos….intrucat cele doua centre sa zicem au aproximativ 40 de angajati…ori dupa venirea acestor minimoluri alimentare…multe alte firme tip ABC s-au desfintat…adica sute de oameni si-au pierdut locuri de munca(vanzatoare. contabil, familii care administrrau aceste magazine)
  Mai apare aici ceva.. locul de amplasament al marketului Penny..stiati oare ca acolo era un proiect pentru o casa de cultura… ? .. ce frumos ar fi fost..chiar in centrul orasului… dar desigur probabil acolo nu ar fi iesit iarasi nimik “de uns”.
  3. Legat de angajarile pe care d-voastara ati mentionat ca le-ar fi facut primarul… va spun doar atat: in timp ce in sistemul public locurile de munca sunt inghetate… Domn primar a gasit modalitati de asi introduce rude sau prieetnei …. si ma gandesc ca poate si d-voastra sunteti un beneficiar al acestui bun prieten…. va intreb acum unde i morala? nu trebuia oare sa se faca un examen pt post? desigur..s-a uns cu ceva si atunci …
  4. nu sunt orb sa nu vad si lucrurile bune…si nici surd sa nu aud realitati sau poate chiar sa le simt …desigur..dar aici vb de altceva… vb de monopolizarea orasului de niste indivizi imorali.. pagani.. si care asa cum am mai spus cu psihologie de haita… psihologia parvenitului….
  5.populatia simleului e undeva la 14 000 de locuitori… deci hai sa ne gandim si la ceilalti …12 000 anti PDL…anti contracte semnate in primarie dupa 10 noaptea… anti politie de cacat..anti sistem comunist…anti Primar Nesimtit……hai sa ne gandim si la cei pensionari care au drumuri de tara in fata casei lor… hai sa ne gandim si la altii cu adevarat intelectuali..cu potential dar care nu au acces la lada cu zestre a Simleului…..

  In concluzie despre asta vb domnule Anonimus, despre nesimtirea prezenta azi la toate clasee politice…in speta in cazul nostru la primarul actual…. si ma refer de asemenea la frustrarea care ma cuprinde atunci cand de zeci de ani lucrez ca bugetar si nu mi permit o limuzina…nu mi permit o casa de 100000 de euro… nu mi permit sa mananc in oras…. de ce?… pt ca am salarul taiat de statul roman… pentru ca poate sunt prea simtit…!!!

  asta e durerea mea si aaltora multora…. ne doare nesimtire !!!

  Reply this comment
 13. admin
  #13 admin Author 3 March, 2012, 21:26

  pt domnul Nevroticu si nu numai

  Am observat discutiile dvoastra si a altor persoane si ati pus in discutie valoarea casei lui domnului Turcas. Cineva spunea ca nu valoreaza mai mult de 60 000 de euro, ca cea mai scumpa casa s-a vandut cu maxim 100 000 de euro. Tin sa preciz: una este sa construiesti o casa, alta este sa o vinzi. Viloiul construit de domnul primar nu valoreaza doar 60 – 100 000 de euro, este imposibil. Stiu ca a scazut valoarea caselor in ultimii ani, chiar si in Bucuresti, la jumatate. Vila domnului Turcas este construita din cele mai bune materiale, in interior finisajele sunt facute din materiale foarte scumpe. Nu are cum sa valoreze sub 250 000 de euro, cat este de criza! Daca ar fi 60 -100 000 de euro, oare cat este un apartament cu 3 camere? 10 -20 000 de euro? Nici chiar asa!

  Reply this comment
 14. Anonymous
  #14 Anonymous 3 March, 2012, 22:34

  Casa lui e pe nicaeri ca finisaje ,eu am lucrat acolo si inca nu ma platit

  Reply this comment
 15. ioi
  #15 ioi 4 March, 2012, 09:03

  pt nevroticu,

  in comentariul meu nu imi aduc aminte sa te fi jignita, dar,din pacate tind sa cred ca esti “SETAT” numai pe lucruri negative nereale
  legat de firmele enumerate de mine cu acele locuri de munca, am scris ROMANESTE faptul ca avem in oras locuri de munca, nu cum sustineti ca nu avem si nu am pomenit nimica cum ca domnu primar le-a infintat
  legat de cele doua supermarketuri si de firmele falimentare dupa deschiderea acestora , tind sa iti spun ca dezinformezi lumea cu nerusinare, tin sa iti aduc aminte faptul ca numai o singura firma tip ABC a falimentat, locuitorii orasului cred ca o stiu destul de bine, si anume in cartierul Gh Lazar a fost firma SC SERV CREDO care a inchis datorita proastei gestionari , o stim cu totii, iar in zona bradet unde mai detinea inca 2 magazine tin sa readuc aminte faptul ca sau deschis altele abc-uri plus inca doua deci 4 ABC-uri deschise, in zona de centru langa Peny nu sa inchis nici un ABC,deci acele cateva sute de persoane care au devenit someri dupa deschiderea supermarketurilor unde sunt, la un calcul simplu sa luam un numar de 4 angajati / ABC + sot sotie ca patroni deci 6 cu ingaduinta, remarc faptul ca majoritatea ABC detin doar 2 Angajati, contabila nu o calculam deoarece nu e somera tinand contabilt la mai multe firme, ca sa fie “cateva sute de angajati” ar fi trebuit sa inchida minim 30 de firme suma somerilor fiind 180
  de persoane
  in aceasta situatie Simleu ar fi ramas fara ABC-uri, locuitorii stiu ce vorbesc
  sa fim seriosi chiar ca exagerezi chiar nu stiu ce vrei sa demonstrezi, tind sa cred numai RAUTATE si PROSTIE avand in vedere si vocabularul injurios pe care il folositi
  in privinta locului de munca pe care incercati sa insinuati ca las fi primit si eu, doresc sa va linistesc in aceasta privinta si sa va spun ca nu am beneficiat niciodata de nici un “post” si nici de altceva
  legat de Peny sincer sa fiu , este o parere personala, cred ca din punct de vedere economic pentru acest oras este mai bine cu acest magazin decat o cladire impetuoasa gen Casa Armatei, fara sa aduca la bugetul local nici un venit , daca vreti sa va aduceti aminte a stat o groaza de ani fundatia acelei cladiri neterminate si nici un primar nu a incercat sa faca ceva cu ea, pana la domnu Turcas, oare cum sustineti a luat mai multa mita si de aceea sa contruit pe mandatul dansului sau nu a luat deloc, oare ceilalti primari nu ar fi cerut mai mult, rezultatul se vede
  va spun ca si dumneavoastra sunteti mai castigat asa , pt ca cu suma de bany adusa la buget local beneficiati si d-vtra de anumite privilegii
  legat de conluzia dumneavoastra aveti dreptate legata de taierea salariilor , dar pentru aceasta nu este de vina Primarul nostru din Simleu Silvaniei domnu Turcas , pentru aceasta cauza vor raspunde cei din parlament ,
  legat de functia detinuta in cadrul bugetarilor tin sa va informez ca si eu am lucrat foarte multi ani in acest sistem si nu mam plans pentru ca a fost alegerea mea, cand m-am saturat am parasit aceasta zona necondamnand pe nimeni,plimbarile cu limuzina nu cred ca sunt atat de relevant pe cat vrea sa se para pt ca sunt in orasul nostru destui bugetari care au limuzine mult mai scumpe decat a primarului , si sa fim seriosi un WV passat nu e nu stiu ce limuzina sunt altele marci mult mai “limuzine’

  asa se vorbeste de primar de parca atata a furat ca si-a contruit un alt oras
  o casa nu reprezinta un “oras”

  iar cea ce a facut el pana acum ne ramane tot noua locuitorilor orasului Simleu Silvaniei si celor care vor veni dupa noi

  pt ADMIN
  la noi in localitate daca doresti poti sa iti cumperi linistit un apartament cu 3 camere incepand cu 18-20 mii euro

  Reply this comment
 16. Burlacu
  #16 Burlacu 5 March, 2012, 20:56

  Nu inteleg de ce atata ura ? Doar se stie ca, cel ce are , are din spagi,tunuri combinatii, fraude , indiferent de nume ! fiecare e liber sa faca ce vrea, sa fure, sa dea in cap, sa faca ceea ce stie mai bine,de stat si frecat menta , si aratat cu degetul pe strada e usor , la fel si furtul/combinatiile/nepotismele , astea-s usor de produs/manevrat, ideea e in felul urmator, peste 5-10 ani , cine va mai ramane in picioare ? Cunosc o vorba , ce pe p… vine, pe p… se duce…. Domnii moguli ai Simleului, toata neatentia,fala si impresiile se vor rasfrange odata si o data pe spinarea voastra, pentru ca tot timpul cineva se va ridica deasupra tuturor
  Asadar domnilor, sa tineti minte , e usor sa bagi mana in buzunarul altuia, mai greu e sa ai grija sa te poti bucura de asta .

  Reply this comment
 17. AGARBICEANU IOAN
  #17 AGARBICEANU IOAN 5 March, 2012, 23:54

  cam ceea ce relateaza Nevroticu’ se intampla … iar ceea ce relateaza Burlacu se va intampla… Domnul a dat Domnul a luat !

  ps. totusi era faina o casa de cultura in centrul orasului .

  sa traiti bine dragi Simleuani !!!

  Reply this comment
 18. ioi
  #18 ioi 8 March, 2012, 21:36

  pt agarbiceanu ioan

  nu cred ca sunteti din partea locului, pentru ca daca ati fi. ati sti cu siguranta ca in Simleu Silvaniei chiar exista o Casa de Cultura de multi ,multi ani si care a fost modernizata in totalitate in mandatul domnului primar Turcas

  ps: era fain daca ati vorbi in cunostinta de cauza

  Reply this comment
 19. luminita
  #19 luminita 21 March, 2012, 16:46

  de ce stergi comentariile la articol ? te-a platit primarul sau …. ?

  Reply this comment
 20. Anonymous
  #20 Anonymous 10 May, 2012, 18:26

  Sau facut multe in Simleu din bani amaritilor alti platind cu viata datorita lipsurilor
  de medicamente si lipsa de ajutor social care sa dat la uni pe nedrept iar cei fara pile sa moara cu zile. Sigur ca bani pentru realizarile domnului Turcas au fost taiati din bani bolnavilor si pensionarilor iar daca la guvernare nu era PDL domnul primr nu putea nici sa-si construiasca vila adica nu putea nici sa realizeze amenajarea Simleului ca cetateanul sa fie multumit de prestatia lui.Orcine care are la dispoziti bani din buget si nu il intreba nimeni cum ia folosit poate realiza proiecte si pentru familia lui si pentru oras si intodeauna o sa-i multumeasca si pe prirteni cu firme care sint de incredere si recunoscatori fata de cel care leau dat de lucru adica ordonatorul de credit primarul,

  Reply this comment
 21. Pop Traian
  #21 Pop Traian 17 May, 2012, 11:28

  Acum e campanie ! Se va munci intens …. Fie vreme buna, fie vreme rea!

  Reply this comment
 22. jean claudiu
  #22 jean claudiu 13 July, 2012, 08:54

  da de lucrari executate cu angajatii primarie?personal am vazut cum lucrau cei de la politia comunitara la gardul de la strada,turnat beton,vopsit….

  Reply this comment
 23. morena
  #23 morena 23 August, 2013, 20:54

  chiar daca si-a facut avere casa masina etc a facut multe pt orasul nostru.merita tot respectul si admiratia noastra.sa traiti domn primar.eu va doresc tot binele din lume

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.