Cum si-a construit Poenaru-Agrofam imperiul de carton cu ajutorul magistratilor

Cum si-a construit Poenaru-Agrofam imperiul de carton cu ajutorul magistratilor

by February 13, 2012 1 comment

O reteta de  afacere foarte profitabila in agricultura: “tragi sfori” ca sa intri in posesia unor  terenuri ale statului, le exploatezi ilegal, profitul il bagi in buzunar iar  apoi, prin “aranjamente” in instanta, intri in legalitate si obligi statul sa ochida ochii la abuzuri.  Asa incepe in anul 2000  aventura lui Stefan Poenaru, un bogat om de afaceri, care a cumparat  in anul 2000  pe usa din dos activele unor  ferme dezafectate si daramate din judetul Ialomita.

Invocand faptul ca are nevoie de teren pentru exploatarea acestei ferme agricole, Poienaru, obtine,  prin atribuire directa ( si nu prin licitatie) concesionarea un teren de 5500 de hadin proprietatea statului, administrat de Agentia Domeniilor Statului. Parchetul Calarasi s-a sesizat in privinta acestei afaceri paguboase pentru stat ( fara licitatie si la o redeventa foarte mica -530 kg/ha), insa dosarul a fost inchis.

Nu a fost deajuns ca a pus laba pe o comoara de la Agentia Domeniilor Statului care i-a dat terenul cu o redeventa de 530kg/ ha! Stefan Poienaru a dat in judecata ADS  prin dosarul nr 1318/98/2007, deschis la  Tribunalul  Ialomita ( unde, spun surse juridice, Poienaru avea relatii) invocand  faptul ca statul l-a  pacalit deoarece  solul nu ar fi de calitate, unde cresc doar buruieni. Cu ajutorul avocatei Claudia  Silinescu-Gherbovan ( urmarita penal intr-un dosar de luare de mita), Stefan Poienaru castiga procesul si obliga ADS sa scada redeventa de la 530 kg produse la hectar, la 360 kg produse la hectar. Deci, dupa ce a obtinut, prin atribuire directa ( fara licitatie) arendarea a 5500 de ha de teren arabil in judetul Ialomita, Poienaru, obtine in instant un pret de redeventa, mult mai mic decat cel stabilit in contract cu ADS.
Dar nici asa nu s-a aratat multumit omul nostru de afaceri. Poienaru mai ocupa abuziv alte 1000 de ha de teren de la ADS. Adica, tinand cont de faptul ca Agentia Domeniilor Statului nu a precizat exact locatia terenului arendat, Poienaru se extinde, in 2008,  cu alte 1000 de ha din domeniul statului, pe care le cultiva fara acte.  Si ca sa intre in legalitate, mosierul Poienaru da din nou in judecata ADS, potrivit dosarului nr 3294/2/2011. Printr-o decizie a ADS, pe 8 septembrie 2008, terenul concesionat al lui Poienaru este micsorat cu 1000 de ha, in conditiile unei decizii de retrocedare catre fostii proprietari. Deci, Poienaru este obligat sa lucreze doar 4500 de ha, potrivit contractului incheiat cu ADS, dar acesta cere subventie din fondurile strcuturale ale UE pentru…6500 de ha, bani pe care ii obtine, fiind vorba de peste 1 milion de euro. Iar pentru a oficiala si aceasta afacere in afara legii, acelasi Poienaru ajunge cu procesele chiar si   la Inalta Curte de Justitie si Casatie, avand ca avocata pe aceeasi Silinescu-Gherbovan, acuzata de coruptie, Claudia Silinescu-Gherbovan. Trebuie mentionat ca in urma deselor incalcari ale legii, DNA are in lucru un dosar de coruptie pe numele lui Stefan Poienaru, fiind cercetat pentru fals si uz de fals, dar si pentru dare de mita.
E foarte usor sa faci avere stiind ca ai spatele asigurat de judecatorii tai. Sunt de notorietate vizitele facute de judecatori la Poenaru acasa si nu unul, ci foarte multi si petrecerile date de acesta la ferma Ratoiu.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Georgica
    #1 Georgica 14 February, 2012, 13:52

    …si uite cum, cuputina minte, mai mult tupeu si, si mai mult dispret fata de lege ajunge domnul nginer cu grad de militian sa faca avere. chiar inceata, legea il va prinde din urma..

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.