DIICOT a destructurat o grupare criminala de tigani care a prejudiciat statul cu 20 milioane de euro

DIICOT a destructurat o grupare criminala de tigani care a prejudiciat statul cu 20 milioane de euro

by February 26, 2012 0 comments

Pocurorii DIICOT perchezitioneaza duminica dimineata 30 de locuinte – 13 in Strehaia, 9 in judetul Hunedoara, 4 in municipiul Cluj, 3 in municipiul Timisoara si unul in judetul Arges, pentru destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 34 de persoane, si care este acuzat ca a prejudiciat bugetul de stat cu 20 de milioane de euro. Potrivit unui comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism –  Biroul Teritorial Mehedinti, gruparea este specializata in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

Liderii gruparii, Mihai Gheorghe si Mihai Ion, au identificat un numar de 50 de societati comerciale, avand cifre semnificative de afaceri si, in intelegere cu administratorii acestora, in schimbul unui comision de 10%, au emis facturi fiscale pentru operatiuni comerciale fictive, de livrare marfuri sau prestare servicii, in scopul diminuarii taxelor si impozitelor aferente bugetului de stat. Membrii gruparii au infiintat in acest scop 5 societati comerciale, tip “fantoma”, cu sediul in localitatea Strehaia, acestea acumuland debite  substantiale catre bugetul de stat, constand in TVA si impozit pe profit.

Sumele de bani reprezentand contravaloarea acestor operatiuni erau achitate in conturile societatilor comerciale controlate de catre invinuiti, deschise la diverse unitati bancare, de unde erau ridicate imediat  in numerar si impartite intre membrii gruparii. Cu titlu de exemplu, numai pentru 5 dintre societatile comerciale atrase de catre invinuiti s-au facturat marfuri si servicii in valoare totala de 26.400.000 lei (6 milioane de euro), suma ridicata in numerar de catre Mihai Ion si Mihai Fanel Daniel, prejudiciind bugetul de stat cu 2.400.000 euro.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infractionala este estimat pana in  acest moment la 20.000.000 euro.
La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinti au fost conduse pentru audieri un numar de 34 de persoane.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.